Primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, promite slătinenilor că proiectul centurii median continuă, chiar dacă proiectul anterior a fost blocat de Administraţia Prezidenţială.
Construirea unei șosele care să scoată traficul greu din oraș este în continuare o prioritate pentru municipalitatea slătineană.
„Pentru a realiza acest obiectiv, am inițiat un proiect de hotărâre care a fost aprobat de consilierii locali, prin care solicităm Guvernului trecerea unei suprafețe de 81 de hectare din administrarea Ministerului Mediului în domeniul public al Slatinei. Centura mediană, cel mai ambițios proiect de infrastructură al Primăriei Slatina, va lega cele două zone industriale din municipiu și va contribui la fluidizarea traficului rutier în zonă. Investiția va fi realizată din buget local, drumul urmând a avea lungimea de 5,6 km și lățimea de 10 m.”, declară primarul Slatinei.
Taxele și impozitele locale rămân neschimbate în 2021
Edilul-şef al urbei de lângă Olt anunţă că taxele şi impozitele locale vor rămâne neschimbate, respectând valoarea minimă legală.
„Pentru anul 2021, în municipiul Slatina vor fi practicate aceleași valori ale taxelor și impozitelor locale ca și în acest an, singura modificare fiind cea impusă de lege prin actualizarea cu indicele de inflație comunicat de Institutul Național de Statistică. În condițiile în care, întreaga economie a resimțit șocul produs de pandemie, slătinenii au dat dovadă de responsabilitate și au înțeles importanța achitării taxelor și impozitelor datorate bugetului local, astfel că, la această dată, 91% dintre contribuabili au efectuat plata acestora, evidențiindu-se, față de anii anteriori, o creștere a plăților online sau cu carduri bancare. De asemenea, este de apreciat faptul că un număr însemnat de cetățeni au făcut plățile cu anticipație, astfel că 18.000 de persoane fizice și 300 de persoane juridice au beneficiat de bonificația acordată de municipalitate”, anunţă primarul Emil Moț.
Slatina 653, în vreme de pandemie
Municipalitatea slătinenană va organiza o nouă ediție a Galei Laureaților, sub auspiciile pandemiei. Festivitatea de premiere nu va mai fi aşa cum o ştiam, câștigătorii fiind anunțați prin diferite mijloace de comunicare.
Marcarea a 653 de ani de atestare documenbtară se va face în condiţii speciale. În cea de-a cincea ediţie vor fi premiați slătinenii de seamă care au avut realizări de excepție în diferite domenii de activitate. Anunțarea câștigătorilor se va face în perioada 20-24 ianuarie, iar premiile în bani vor putea fi ridicate de la casieria Direcției Economice Slatina. Primăria Slatina va premia elevii, sportivii, profesorii și antrenorii care au realizat performanțe, dar și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.