Primăria Slatina, condusă de primarul Emil Moţ, a investit în locuinţe pentru medicii care fac naveta în reşedinţa judeţului Olt.
Administraţia slătineană a preluat, recent, noile aparatamente de la Agenția Națională pentru Locuințe, iar în perioada următoare va preda cheile cadrelor medicale ce fac naveta la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru a trata pacienți.
Proiectul ,,Locuințe pentru medici” a demarat în urmă cu trei ani. Acest proiect este una dintre iniţiativele administraţiei slătinene, care acum este bifat la capitolul realizări.
În perioada următoare, beneficiarii vor putea intra în posesia apartamentelor. Mulţi dintre medicii care fac naveta la Slatina sunt din Craiova, iar mulţi dintre ei veneau zilnic către locul de muncă.
Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a recepționat, astăzi, în municipiul Slatina (jud. Olt), 20 de locuinţe destinate închirierii, pentru tinerii specialiști din domeniul sănătăţii.
Locuințele (apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Cireașov nr. 23, pe un regim de înălţime P+3E+M (parter+3 etaje+mansardă), valoarea obiectivului de investiție fiind de 3.137.532,01 lei (inclusiv TVA).
Până în prezent, în județul Olt, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 782 de unități locative în localitățile: Caracal (194 de unități locative); Piatra Olt (120 unități locative); Balş (60 de unități locative); Scorniceşti (60 de unități locative); Drăgăneşti-Olt (60 de unități locative); Corabia (20 de unități locative); Potcoava (24 de unități locative); Slatina (244 de unități locative).
Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.
În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.