Acasă Actualitate La Balş. Cetăţenii vor respect!

La Balş. Cetăţenii vor respect!

732

Vocile nemulţumite de administraţia locală de Balş se înmulţesc. Realitatea urbei îi uneşte şi îi face să-şi strige durerile. Comunitatea cere, dar nu primeşte. Comunitatea cere normalitate, dar nu i se răspunde nici în cele 30 de zile legale. Comunitatea cere normalitate. România poate este normală. În alte părţi. La Balş, România nu e normală. Vocea puternică a cetăţenilor din Balş se face auzită din ce în ce mai mult.

Planul urbanistic, implementat de Dorel
Aranjarea neregulată a caselor din Santorini, Grecia, are o explicaţie logică. Dar aranjarea proprietăţilor, la şesul Balşului, după un anume plan urbanistic, dezvăluieşte un decor de filme de comedie. Dorel, boss pe lucrare!
Configurația gardulurilor proprietăţilor de pe strada Nicolae Bălcescu (cealată stradă, nu cea de pe drumul european) te face să te opreşti şi să priveşti minunea. Modernizarea străzii a impus retragerea gardurilor spre interiorul proprietăţilor, cu 2,5 m. Nimic anormal. Atât timp cât totul se face uniform. Însă, unii au aplicat măsura, alţii nu. Aşa apare fenomenul zig-zag. Unii cu gardul la locul lui, alţii cu gardul împins. Lucrarea s-a lăsat pozată şi rămâne mărturie a unei modernizări de mântuială a drumului.
C-an ţara lui Păcală, în mijlocul strătii se află o fântână, iar o ambulanţă trebuie să întoarcă şi să ocolească blocul pentru a ajunge la pacient. Prin proiectul de modernizare a străzilor s-a intrat în unele proprietăţi, ne spun cetăţenii, cu 2,5 metri, fără să anunţe. Proprietarii afectaţi nu-şi pot face cadastrul din cauză că, deşi terenul este al lor, apare ca fiind al primăriei, iar primăria le cere cetăţenilor să declare că pământul este al primăriei. Noaptea minţii la Balş, în plină zi. Administraţia locală nu a răspuns la solicitările făcute de cetăţeni, nici după termenul legal de 30 de zile. Cetăţenii care s-au adresat personal primăriei au fost trataţi cu ironii de către unii angajaţi care se cred lipiţi de scaunele călduţe.
„Primăria ne ia în mod abuziv terenul, să realizeze cadastru pe terenul nostru, ne lasă bălării în față curții și apoi ne răspunde în batjocură să ne asfaltăm noi acea porțiune de teren. Este inadmisibil așa ceva!”, spune unul dintre cetăţeni. Până în acest moment, cetăţenii afectaţi nu au beneficiat de nicio despăgubire.

Pompierii, eroi fără acces
Accesul îngreunat sau imposibil la zonele cu potenţial de incendiu este o mare problemă şi poate duce la tragedii. Se face că, o parte din stuful de la Balta Gării, a luat foc. Neavând pe unde să ajungă, la locul faptei, pompierii au fost nevoiţi s-o ia pe unde au putut. Aşa au trecut pe un teren privat, unde au produs stricăciuni şi au lăsat şanţuri în urmă. Situaţia nu a fost remediată. Altă dată, casa unui cetăţean a fost stinsă cu ajutorul cetăţenilor, accesul pompierilor fiind imposibil. La Balşşi focul de la inimioară e greu de stins.

Câinii vagabonzi, golanii de pe străzi
O altă problemă semnalată de câţiva cetăţeni este cea a câinilor fără stăpân. Vagabonzii care nu au parte de o familie să-i ţină în gospodării şi care nu au parte nici de un adăpost al lor, sunt adevărate ameninţări pentru integritatea fizică a celor care se încumetă să meargăpe unele străzi. Haitele de câini ies seara, „la agăţat”şi fac victime. Fix pe drumul principal al orăşelului de lângă Olteţ. Să nu mai vorbim de dejecţiile lăsate ca semn al trecerii lor pe străzile citadine.
După cele prezentate, Primăria Balş poate să facă un singur lucru: să dea răspunsuri şi socoteală. Nu nouă, ci locuitorilor oraşului Balş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.