Acasă Actualitate Preşedintele Sindicatului Liber „Aluministul”, Constantin Popescu, semnal de alarmă pentru Guvernul României

Preşedintele Sindicatului Liber „Aluministul”, Constantin Popescu, semnal de alarmă pentru Guvernul României

205

Sindicatul Liber Aluministul, prin preşedintele său, Constantin Popescu atrage atenţia Guvernului Romaniei, precum şi clasei politice de astăzi, asupra situaţiei disperate în care se află marile companii din România având în vedere două aspecte: sprijinul acordat pe perioada pandemiei COVID-19 şi obligativitatea asigurării unui climat de afaceri în acelaşi regim de competitivitate pentru marii consumatori de electricitate din Uniunea Europeană.

Constantin Popescu declară că suntem în al doisprezecelea ceas în ceea ce priveşte funcţionarea marilor companii, precum şi în păstrarea locurilor de muncă, din cauza tergiversării punerii în practică a măsurilor concrete pentru relansarea industriei româneşti.
Acesta spune că sprijinul acordat IMM-urilor, în perioada pandemiei de COVID-19, de către Guvern, este benefică, însă marile companii au rămas pe dinafară, faţă de Germania, care alocă 750 de miliarde de euro pentru salvarea economiei de la colaps, suma fiind de două ori mai mare decât cea prevăzută în bugetul fadarul pantru anul acesta.

Prin vocea preşedintelui său, Sindicatul Liber Aluministul cere Guvernului României să ia mâsuri imediate pentru susținerea companiilor mari, pentru a putea trece de efectele generate de pandemia COVID-19. Guvernul României are obligativitatea asigurării unui climat de afaceri în acelaș regim de competitivitate pentru marii consumatori de electricitate din Uniunea Europeană, mai spune Popescu.

Deși Comisia Europeană a aprobat compensarea pentru companiile mari consumatoare
de energie pentru preţurile mai ridicate ale electricităţii rezultând din costurile emisiilor
indirecte (emisiile de bioxid de carbon introduse în prețul de energie), conform sistemului
Uniunii Europene de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) și Guvernul României a adoptat OUG-ul prin care se instituie schema de ajutor de stat privind sprijinirea
intreprinderilor expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, până la această dată nu a fost acordat niciun fel de sprijin.

Preşedintele sindicatului spune că nu doar ALRO S.A. ar beneficia de această măsură, ci şi alte companii din alte 15 domenii de activitate din România, deşi ALRO are 3500 de salariaţi, de el depind încă alţi 20000 de oameni (20000 de locuri de muncă).

„Nu vedem de ce Guvernul României nu apără locurile de muncă cu aceeași îndârjire așa cum o fac Germania si Franţa. Vrea Guvernul României să devenim cerşetori în țara noastră şi slugile occidentului? Oare cât sparanghel şi căpşuni mai avem de cules în alte state din Uniunea Europeană? Noi vrem să lucrăm şi să trăim în România! Cerem Guvernului României și tuturor organismelor, autorităţilor, ce încă mai stau pe gânduri, să fie responsabili și să aplice imediat prevederile acestei ordonanţe, în caz contrar lipsa competitivităţii pentru tratament discriminatoriu al prețului energiei electrice pentru marii consumatori suprapusă cu reducerea drastică a pieţei pentru produsele noastre pe timpul
pandemiei COVID -19 poate duce la faliment în următoarele săptămâni.
Oare industria, care înseamnă aproape un sfert din economia Românlei, a fost uitată de
Guvern?”, spune Constantin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.