Acasă Actualitate COVID-19. Consiliul Judeţean Olt, şedinţă extraordinară pentru sprijinirea Spitalului Judeţean

COVID-19. Consiliul Judeţean Olt, şedinţă extraordinară pentru sprijinirea Spitalului Judeţean

166

Vineri, 3 aprilie a.c., consilierii judeţeni s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară, acolo unde au avut pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotărâr prin care se sprijină activitatea medicilor şi a Spitalului Judeţean de Uegenţă Slatina. Toate proiectele au fost votate favorabil.
Iată proiectele propuse şi votate:

1. Proiect de hotărâre cu privire la: alocarea unor sume din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2020.
Astfel, s-a aprobat alocarea sumei de 300 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Judetean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2020, Municipiului Caracal pentru achiziționarea de materiale sanitare ce urmează a fi utilizate de către Spitalul municipal Caracal în combaterea pandemiei de coronavirus COVID-19, în contextul în care Spitalul municipal Caracal a fost desemnat spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, pentru achiziționarea ,,Laboratorului modular biologie moleculara’’, i-a fost aprobată, Spitalulului Județean de Urgență Slatina, suma de 380 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2020, diferența în sumă de 670 mii lei fiind acoperită prin renunțarea la alte cheltuieli de investiții, mai puțin prioritare în această perioadă de stare de urgență.

2. Proiect de hotărâre cu privire la: rectificarea bugetului județului Olt, pe anul 2020.
Spitalul Județean de Urgență Slatina ne aduce la cunoștință că în contul de venituri ,,Donații și sponsorizări’’ s-a încasat suma de 827 mii lei, solicitând rectificarea bugetului, întrucât banii nu pot fi folosiți decât prin suplimentarea veniturilor și a cheltuielilor cu suma respectivă.
De asemenea, se rectifică bugetul Spitalului Județean de Urgență Slatina, în sensul că se renunță la achiziționarea de aparatură medicală care nu este de maximă nec2esitate și urgență în acest moment, folosindu-se suma respectivă pentru demararea achiziționării și montării „Laboratorului modular biologie moleculară, în sumă estimată de 1.050 mii lei.

3. Proiect de hotărâre cu privire la transformarea unor posturi vacante în statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina.
S-a aprobat transformarea a 3 posturi vacante din Statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru a putea fi ocupate, considerându-se de maximă necesitate, în contextul acestei pandemii, de către:
– un medic rezident an V, specialitatea boli infecțioase, nivel studii S;
– un medic rezident an V, specialitatea medicină de urgență, nivel studii S;
– un medic specialist, specialitatea pneumologie, nivel studii S.

4. Prin ultimul proiect de pe ordinea de zi s-a aprobat documentația tehnico – economică pentru obiectivul de investiții ”Laborator modular biologie moleculară” la Spitalul de Județean Urgență Slatina.
Printre caracteristicile principale ale investiției amintim: un sistem modular clădire, care cuprinde 3 containere. Fiecare container va conține podea, acoperiș, uși / ferestre, instalație electrică / curenți tari și curenți slabi, instalație sanitară și instalație de încălzire și climatizare.
Indicatorii tehnici/ performanță includ: o linie automată de PCR în timp real pentru teste de biologie moleculară incluzând detecția CoV2, un instrument de PCR în timp real complet automat pentru analize medicale prin tehnica PCR, o stație de lucru robotică complet automatizată pentru pipetare lichide, extracție/purificare acizi nucleici și Echipamente auxiliare precum, hotă microbiologica clasa II, centrifugă de laborator pentru tuburi PCR vortex de laborator, combină frigorifică de laborator refrigerare/congelare, autoclava pentru inactivarea deșeurilor cu potențial infecțios, seturi complete de pipete.
Valoarea totală a investiției este de 1.049.581,00 lei, iar durata de realizare este de o lună de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here