Este crima începutului de an. Violență cât cuprinde. Un caz rar, totuși. O femeie de 29 de ani lovește, cu un cuțit, cel mai probabil, partenerul de viață de 33 de ani.
Tragedia s-a produs comuna Vulpeni, satul Gropșani (chiar dacă responsabilul cu presa de la Parchetul Olt a uitat să precizeze în comunicat) și este atipică prin genul participanților. Rar, o femeie reușește să aplice o serie de lovituri unui bărbat. Ce a fost între cei doi, de la ce a degenerat acest conflict, contează mai puțin. Unul merge în mormânt, iar celălalt se pregătește de ani buni de închisoare.
Iată poziția oficială: «Compartimentul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În seara zilei 07.01.2020 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de violenţă, au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 19:35, faţă de o persoană de sex feminin, în vârstă de 29 de ani, din com. Iancu Jianu, jud. Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omorprev. de art. 188 alin. 1 C.pen.,cu aplic. art. 199 alin. 1 C.pen.
În fapt, s-a reţinut că inculpata G.N.,în dimineaţa zilei de 07.01.2020, în jurul orelor 11:00 – 11:30, pe fondul unor discuţii contradictorii cu concubinul său C.C.E., în vârstă de 33 de ani, i-a aplicat acestuia două lovituri cu un cuţit de bucătărie, lovituri în urma cărora victima a decedat.
Din concluziile preliminare întocmite de către S.J.M.L Olt rezultă că victima a prezentat două leziuni traumatice, respectiv o plagă înjunghiată în regiunea supraclaviculară stângă şi o plagă înjunghiată în zona claviculară stângă, ce s-au putut produce la data de 07.01.2020 prin lovire cu un obiect tăietor – înţepător (posibil cuţit), în condiţiile unei heteroagresiuni.
În cursul zilei de astăzi (n.r. 08.01.2020) urmează a se formula propunere de arestare preventivă. Se precizează că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie».