Acasă Actualitate Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Cătălin Rotea, o promisiune urmată de fapte:...

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Cătălin Rotea, o promisiune urmată de fapte: „Investim în sănătate!”

2288

De ceva ani, identitate Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este una amicală, personalul calificat prestează profesionit, iar pacienţii beneficiază de servicii de calitate. Instituţia de sănătate publică a adoptat un slogan, care, din promisiune a devenit o serie de fapte. Fapte bune la cel mai mare stabiliment medical al judeţului. „Modernizare” este substantivul care apare cel mai des în proiectele propuse de tânărul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, şi implementate de Consiliul Judeţean Olt. Dar, fără alte cuvinte în plus, vă prezentăm câteva dintre proiectele conducerii spitalului, devenite fapte.

Reabilitarea corpului central al Spitalului Slatina
La începutul lunii februarie, a anului în curs, a fost semnat contractul pentru reabilitarea corpului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, construit la sfârşitul anilor ’60. Este vorba despre un spaţiu de 8.500 de metri pătraţi, care va fi complet modernizat. Contractul de modernizare (ce cuprinde proiectare şi execuţie), în valoare totală de aproximativ 18 milioane de lei, a fost semnat între Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi o firmă de construcţii din Craiova

Proiectul „Reabilitare şi relocare spaţii medicale din pavilionul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina” a fost supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară din 31 mai 2018. Iată cuprinsul Hotărârii Consiliului Judeţean Olt:
„HOTĂRÂRE cu privire la: aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții «Reabilitare și relocare spaţii medicale din pavilionul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina». În temeiul prevederilor art. 91 alin. (1) lit. b) , alin. (3) lit. f), art. 97 alin. (1), art. 98 coroborat cu art.45 alin. (2) și art. 115 alin. (1) lit.c) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, CONSILIUL JUDEŢEAN OLT adoptă prezenta hotărâre:
Art. 1. – Se aprobă documentația tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii «Reabilitare și relocare spații medicale din pavilionul central al Spitalului Județean de Urgență Slatina», faza D.A.L.I. cu principalii indicatori tehnico-economici, după cum urmează: valoarea totală (prețuri martie 2018 – cu TVA) 18.310.863,00 lei
din care: construcții-montaj 9.323.653,00 lei, durata de realizare a investiției este de 24 luni; suprafața totală supusă reabilitării 8.581,70 mp. Sursa de finanțare: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.) S.A.”.

Cătălin Rotea: „Întreg spitalul va arăta la standarde europene”
Proiectul amplu, propus Consiliului Judeţean Olt de către managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, cuprinde reabilitarea parterului şi a celor cinci etaje ale corpului central, necesare completării modernizării secţiilor şi aparaturii noi de care beneficiază pacienţii olteni şi nu numai.
„Este cel mai mare spaţiu din cadrul unităţii medicale pe care îl mai avem de reabilitat. La finalizarea acestui proiect, vom putea spune că avem cu adevărat un spital modern. Cu excepţia secţiilor de Ginecologie, Blocul Materno-Infantil a fost complet reabilitat, copiii beneficiază de condiţii foarte bune, iar acum se lucrează la Blocul Medical. După modernizarea Corpului central, întreg spitalul va arăta la standarde europene. Deşi spitalul îşi va schimba faţa, Consiliul Judeţean Olt va continua investiţiile, pentru că tot timpul va fi nevoie de aparatură de ultimă generaţie sau specialişti. Se lucrează la corpul medical, unde se execută lucrări de reabilitare şi modernizare, acest proiect are o valoare de şapte milioane de lei. Tot anul trecut s-a semnat contractul pentru reabilitarea clădirii de pe strada Trandafirilor, aşa numita Creşă Numărul 1, unde vor fi relocate Secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală. Totodată, au fost schimbate cele cinci lifturi din Blocul Materno-Infantil şi cel din Blocul Medical.”, a spus managerul spitalului.

Proiectanţii au vizitat, împreună cu managerul Cătălin Rotea, corpul central, pentru a stabili toate elementele asupra cărăora se va interveni. Firma câştigătoare se va ocupa, după cum am spus, de proiectare, să execute lucrări de construcţie, dar, nu în ultimul rând, de asistenţa tehnică şi să remedieze orice defecte ale lucrărilor apărute la corpul central.

Secţia de Psihiatrie, la standarde europene
În prezent, se desfăşoară lucrări de reabilitare la fosta clădire a Creşei Nr. 1, care va deveni sediul Secţiei de Psihiatrie şi a Centrului de Sănătate Mintală, ambele subordonate Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Clădirea aflată pe strada Trandafirilor beneficiază de reabilitare şi modernizare în cadrul unui proiect al Consiliului Judeţean, care are valoarea totală de 7.000.000 lei. Clădirea actuală în cre îşi desfăşoară activitatea Secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală nu mai face faţă standardelor impuse de legile europene privind standardele de funcţionare ca spaţiu şi ca dotări.

Un nou aparat de radiologie
În Blocul Medical va fi pus în funcţiune, de la 1 iunie a.c., noul aparat de radiologie din Spitalul Slatina. Al cincilea pe care spitalul îl deţine. Astfel, beneficiarii direcţi, pacienţii internaţi la Oncologie, Medicină Internă, Diabet, Nefrologie, Gastroenterologie sau Endocrine, vor fi investigaţi cu aparatul de ultimă generaţie, fără ca aceştia să mai fie transportaţi în corpul central, acolo unde se află alte aparate de acest tip. Pe de altă parte, un alt beneficiu al unui nou aparat face ca timpul de aşteptare să scadă.
Medicii vor putea să facă radiografie de coloană, chiar dacă se vor face în trei segmente, acestea se vor pune una lângă alta şi astfel se va putea avea o privire de ansamblu. De asemenea, se vor mai putea face orice fel de radiografii: pulmonare, membre, abdominale etc.

Aparatură modernă, la Secţia de Neonatologie
Nou-născuţii din Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor beneficia de trei noi aparate la standarde moderne: un ventilator mecanic, o lampă dublă de fototerapie şi un pătuţ ergonomic. Elementele au fost achiziţionate de spital cu 40.000 euro, sumă donată de o firmă din Slătioara. Astfel, prin noua dotare, Maternitatea va intra în rândul celor de rang trei, ceea ce înseamnă că bebeluşii prematuri fragili nu vor mai fi transferaţi la alte unităţi din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.