Acasă Actualitate Corabia. Un viceprimar impardonabil…

Corabia. Un viceprimar impardonabil…

560

Ziarul de Olt ar fi lăsat neobservat evenimentul de miercuri, 20 martie 2019, de la Corabia, atunci când, spontan și… puțin organizat, a avut loc o adunare pe platoul din fața primăriei. Oamenii, nu puțini la număr, cum încearcă propaganda să minimalizeze, au venit și au manifestat o nemulțumire legată de o posibilă ajustare pe plus, în mod spectaculos, a impozitelor și taxelor locale.

Evident, scandări specifice timpurilor în care trăim, dar decente, fără plăcuțe suedeze la vorbitor. Cert este că situația putea fi evitată, iar un dialog între consilierii locali și nu doar o informare a unora către alții nu ar fi adus oameni, useriști, peneliști, în stradă…
Rămâne, pentru reporterul atent la detalii, declarația făcut la Gazeta Oltului, de viceprimarul orașului. Iată ce spune Vlad Sorin Gigi: „Într-adevăr, este o mișcare neautorizată, inițiată de către opoziție, o manifestare cu caracter politic și nimeni nu a înaintat o notă cu ceea ce revendică”
Domnul în cauză, bine ancorat în realitatea politică a zonei, ar trebui să rețină câteva aspecte: dreptul la asociere, la prezența într-un spațiu public, nu trebuie autorizat de nimeni. Pentru asta, în România, au murit oameni în decembrie 1989. Iar când nu înțelegi acest lucru, ești deja un pacient al propriilor convingeri greșite. Cât privește caracterul politic și prezența opoziției, cum invocă Gigi de la Corabia, e dreptul ei, al opoziției, dacă nu menirea principală, ca tocmai asta să facă. Numai că, domnul viceprimar, prin această atitudine conform sursei citate, arată că puterea afectează capacitatea sa de înțelegere…
Mult mai prevăzător față de eveniment, mai atent la consecințe, și mai înțelept în remedierea defecțiunii, primarul Iulică Oane. Vicele său are genă de Codrin Ștefănescu. Însă, veșnicia n-a făcut niciodată casă bună cu… nemuritorii din politică. Gigi de la Corabia n-o știe pe asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.