Sâmbătă, 10 noiembrie a.c., la sediul PNL Olt, a avut loc o conferinţă de presă, unde au fost prezenţi Ludovic Orban, preşedinte PNL, deputatul Gigel Ştirbu, euroedputatul Marian Jean Marinescu, Hildegard Brandl, preşedinte al Organizaţiei Oamenilor de Afaceri PNL Bucureşti şi, nu în ultimul rând, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.
În cadrul conferinţei, fiecare dintre cei enumeraţi a avut ceva de spus, pornind de la soluţii pentru mediul de afaceri, propuse de Hildegard Brandl, până la proiecte legislative iniţiate de liberali în Parlamentul României. După conferinţa de presă, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului, a avut loc sedinţa Colegiului Director Judeţean al Filialei Olt a PNL. În cadrul şedinţei au luat cuvântul: Liviu Voiculescu, Marian Jean Marinescu, Luminiţa Popescu, preşedintele OFL Olt, Robert Moisescu, preşedintele interimar al TNL Olt, secretarul general al PNL Olt şi nu cel din urmă, preşedintele Ludovic Orban.
Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat puncte precum: rapoarte de activitate pentru perioada mai-noiembrie a.c, precum şi supunerea la vot a mai multor decizii luate în ultimele luni.
Ora bilanţului
De pe scena Casei de Cultură a Tineretului, preşedintele Liviu Voiculescu, cel care a luat cuvântul primul dintre toţi de la prezidiu, a ţinut să facă un scurt bilanţ al ultimelor luni. Din postura de preşedinte al formaţiunii politice, acesta aluat o serie de decizii, care au creat rumori în spaţiul public, dar a dort să clarifice toate aceste lucruri. De asemenea, a punctat şi obietivele pe care le va avea partidul în viitorul apropiat, mai ales că se apropie şi seriile de alegeri parlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare. Voiculescu îşi doreşte o echipă unită, formată din persoane responsabile, care să respecte doctrina liberală şi îi va taxa pe cei care înţeleg că trebuie să participe la şedinţele altor partide.
„De la ultimul Comitet director, forurile de conducere permanentă , în speţă Biroul Politic Judeţean , s-a întâlnit în 12 şedinţe în care am analizat şi discutat şi emis decizii pentru eficientizarea activităţii organizaţiilor locale. Pe unele decizii, vă mărturisesc, nu mi-a fost deloc uşor să le iau şi vă dau doar două exemple: excluderea din rândurile noastre ale primarilor din Voineasa şi Slătioara. Vreau să ştiţi de la mine motivele care au dus la luarea acestor decizii. Deşi primarii, precum parlamentarii şi ceilalţi aleşi locali sunt motorul partidului, nu voi tolera, sub nicio formă, jocul la două capete. Nu pot înţelege participarea vreunuia dintre noi la şedinţele, congresele PSD sau la mitingul PSD împotriva preşedintelui Iohannis. Acestea sunt motivele pentru care am decis, împreună cu colegii din Biroul Politic Judeţean să clarificăm aceste două cazuri. Din totalul de112 localităţi din judeţul nostru, doar în 14 localităţi nu sunt birouri politice locale şi asta pentru că vrem o bună organizare şi nu căutăm soluţii de compromis şi o statistică în care să avem multe burorui, dar să fie ineficiente. Dintre toate localităţile, în doar şase localităţi nu avem consilieri locali şi în mod sigur în 2020 vom schimba această situaţie. Vreau să vă informez că în localitatea în care credeam că nu vom putea niciodată găsi pe cineva, am reuşit să spargem bariera şi mă refer la Dobrun. Vreau să-i mulţumesc domnului Costel Moraru pentru îndrăzneala de a fi liberal la Dobrun. Are nevoie de suportul nostru şi al tuturor şi, atât eu, cât şi colegii mei din BPN i-l vom oferi necondiţionat.”
PNL Olt creşte frumos
Partidul Naţional Liberal, Organizaţia Judeţeană Olt, a primit în rândurile sale peste 350 de noi membri, care vin într-un partid cu istorie, pentru a se alătura doctrinel liberale şi noilor provocări din anul 2019 şi 2020, adică alegerile europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare.
„În ultima perioadă, numărul membrilor noştri a crescut cu 374 de membri noi. Oameni serioşi, oameni de afaceri, oameni simpli, care îmbrăţişează doctrina liberală”, a spus Voiculescu.
Preşedintele liberal de la Olt nu a dat mai multe detalii despre noii membri ai PNL Olt, însă asigură că aceştia sunt oameni care se vor implica, oameni care vor aduce plus valoare şi, nu în ultimul rând, oameni care vor ştii ce înseamnă o echipă liberală, puternică – aşa cum sunt aşteptările.
Bătălie internă pentru Primăria Slatina
Deşi mai este un an şi jumătate pâna la algerile locale din 2020, cele pentru algerea primarilor, PNL Olt a decis ca încă de acum să vadă cine sunt posibilii candidaţi şi să facă parte dintr-un sondaj intern şi, de asemenea, să îşi facă o campanie internă şi să aducă la cunoştinţa publicului intenţia sa de a candida la fotoliul de primar al Slatinei. Termenul limită de depunere a candidaturilor interne pentru… candidatura la Primăria Slatina a fost de 15 noiembrie a.c.
„Membrii PNL, care intenţionează să candideze la funcţia de primar al municipiului Slatina, depun dosarul, la secretaratul Biroului Politic Muncipal Slatina, împreună cu un program de guvernare locală, un plan de câştigare al alegerilor şi o declaraţie de susţinere a candidatului desemnat. În perioada 15 noiembrie 2018-15 martie 2019.”
Grijă pentru mediul de afaceri
Prezentă la Slatina, în cadrul conferinţei de presă, arhitecta Hildegard Brandl, preşedintă a Organizaţiei Oamenilor de Afaceri PNL Bucureşti şi membră a Camerei de Comerţ Româno-Germane, a deschis subiectul noilor măsuri de creştere a salariului minim pe economie de la 1 decembrie, o decizie care ar destabiliza mediul de afaceri.
„Ştiţi că e zicala asta românească – «Nu dai în calul care trage». Au dat chiar în calul care trage. Adică cresc ei salariile bugetare, pensiile n-au de unde să le plătească, şi-n acelaşi timp dau în mediul de afaceri. Constant. Aici vreau să zic că există soluţii mult mai bune. De exemplu un salariu minim pe oră, cum e în Germania. Pentru un antreprenor nu este posibil să i se crească un salariu minim, să i se introducă o taxă, de azi pe mâine. Asta debusolează, în special tinerii care sunt în antreprenoriat. Ce fac ei de azi pe mâine? Aşa că ce este relevant ar fi să găsim acolo soluţii, şi nu vin. Guvernul, populist cum este, nu vine cu nimic în schimb, doar cu creşteri salariale anunţate de azi pe mâine, cum s-a-ntâmplat, şi nu este prima dată, cu taxe introduse de azi pe mâine şi proceduri, iarăşi, o problemă pentru mediul de afaceri. Nu se atrag fonduri, nu se investeşte în învăţământul dual, adică cel puţin să avem învăţământ dual care începe să funcţioneze, impulsionat din partea guvernului, pentru că din mediul privat într-adevăr se impulsionează. După aceea, învăţământ dual în universităţi, cel puţin mai multă practică la studenţi, pensionarii pot fi reactivaţi. Avem lipsă de forţă de muncă şi nimeni nu o adresează. Ce este cu mămicile care ar putea, păstrând indemnizaţia lor, să se întoarcă, dacă vor, la muncă şi să contribuie.”, a spus Brandl.