Dezvoltare Urbană Slatina, societate de utilitate publică, aflată sub autoritatea tutelară a Primăriei municipiului Slatina, care are delegată activitatea de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, execută, în această perioadă, diverse lucrări de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu. Slatina se schimbă, iar realitatea nu o poate contesta nimeni. Modul de administrare al orașului e altul decât a fost până mai ieri. Echipa de la DUS promite un oraș mai verde și mai curat. Slatina va căpăta haine noi şi în perioada următoare.
Pomi protejaţi
Primăria Slatina, prin intermediul firmei Dezvoltare Urbană Slatina, montează, în această perioadă, sisteme de protecţie. Proiectul este parte a acţiunilor de înfrumuseţare derultate în ultima perioadă de Dezvoltare Urbană Slatina
„Primăria municipiului Slatina a demarat o nouă etapă în procesul de înfrumusețare a orașului prin montarea de sisteme de protecție a copacilor, prevăzute cu spărtură de marmură în partea inferioară. Acțiunea se va derula pe toată lungimea bulevardului A.I. Cuza și se va încheia în perioada imediat următoare. Lucrările sunt efectuate de SC Dezvoltare Urbană SRL Slatina, înființată anul trecut sub autoritatea Primăriei Slatina și a Consiliului Local Slatina.”, spun reprezentanţii Primăriei Slatina.
Proiecte implementate cu brio
În ultima perioadă, Dezvoltare Urbană Slatina a desfăşurat mai multe activităţi de înfrumuseţare a oraşului, prin schimbarea mobilierului stradal, planarea de flori sau reamenajarea părculeţelor:
Eliminarea gărduleţelor: gărduleţele metalice, care duceau cu gândul la perioade politice demult apuse, dispar treptat de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Prin această decizie, DUS conferă spaţiilor unde gardurile care delimitau spaţiile verzi un aspect aerisit şi liber. În spaţiile verzi, îngrădite până acum de bizarele gărduleţe, angajaţii firmei vor amenaja sisteme de irigaţii, apoi se va trece la însămânţarea cu gazon a zonelor.
Piramide floreale: Firma a amenajat ghivece cu piramide florale multicolore pe străzile principale, în special pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Pentru început. Societatea care se ocupă cu înfrumuseţarea oraşului are în plac să planteze flori din producție proprie în tot orașul, şi pe alte străzi și în cartierele slătinene.
România 100: Dezvoltare Urbană Slatina a lucrat la refacerea spațiilor verzi și a aleilor din fața Prefecturii Olt timp de câteva zile. În urma lucrărilor de decopertare a pavajului degradat și retrasare a căilor de acces, angajații firmei au realizat o reproducere florală a siglei dedicate Centenarului Marii Unirii.
600 de coşuri de gunoi: Slatina prinde un aspect plăcut, iar municipalitatea, cu sprijinul logistic şi de specialitate oferit de SC Dezvoltare Urbană Slatina, poate duce la îndeplinire proiectele de schimbare a feţei oraşului. Primăria Slatina se arată mulţumită de noile schimbări din oraş, de amenajarea spaţiilor verzi şi de curăţenia din municipiul reşedinţă de judeţ.
„Noi am hotărât că este momentul să schimbăm mobilierul urban. Vechiul mobilier urban avea o vechime de zece ani. L-am tot peticit, l-am tot reparat, însă am hotărât că este momentul să-l schimbăm. În perioada următoare vom amplasa până la 300 de coşuri, care trebuie să sosească. în total, 600 de coșuri pe care le vom amplasa în Slatina, până la sfârșitul verii. De luni seară am început acțiunea de amplasare a noilor coșuri de gunoi, elemente care fac parte din mobilierul urban ce va ajunge în Slatina, în următoarea perioadă”, afirma primarul Slatinei, Emil Moţ, la începutul demarării proiectului.
Inima Slatinei: Pe Dealul Grădişte, în faţa Casei Căsătoriilor, a fost montată forma unei inimi prin care se vede panorama oraşului Slatina. Este al doilea proiect dedicat celor care fac cununia civilă. Anul trecut, în toamnă, firma SC Dezvoltare Urbană Slatina, a amplasat un buchet mare de flori, fiind o senzaţie pentru miri, care au făcut instantanee lângă acesta. Acum, cei care vor să se fotografieze cu panorama reşedinţei judeţului Olt, au posibilitatea de a rămâne cu o amintire frumoasă. Lângă această inimă, firma amintită a montat două bănci.
Proiectul de amplasare a unei inimi panoramice este inedit ăn zona de sud a României, o premieră care va avea foarte mulţi fani în perioada care urmează.
Părculeţul Decebal: De ani buni, fiecare persoană, care aşteaptă autobuzul la staţia de la Poşta Mare sau trece prin acel loc, a oservat capul lui Decebal, o sculptură realizată la sfârşitul anilor ’60. Şi tot acolo, există şi un părculeţ. O oază de frumos şi în care nici nu auzi sunetul maşinilor care trec pe strada Libertăţii. DUS are în plan, pentru această primăvară, amenajarea acestui părculeţ destul de util celor care locuiesc în zonă şi nu numai.
Având un management bine pus la punct şi un plan corect de cheltuire a bugetului administrat, Dezvoltare Urbană Slatina reuşeşte, lună de lună, să facă economii considerabile, aproape 200.000 lei, bani care sunt destinaţi unor alte proiecte pentru spaţiile verzi, care ajută la dezvoltarea oraşului. Primăria municipiului alocă, lunar, un buget de 600.000 lei, pentru spaţiile verzi, însă sunt cheltuiţi doar 400.000 lei. Dezvoltare Urbană Slatina se numără printre puţinele instituţii care au un management construit şi pe economisire.