Ca în fiecare an, la USAMV Slatina are loc un examen inedit. Luni, 11 iunie a.c., studenţii din anul III ai Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Slatina, au susţinut examenul interactiv – lecţie deschisă la disciplina Marketing, care, de câţiva ani se organizează într-o manieră unică, într-un mod ireproşabil, atât de conducerea instituţiei, cât şi de studenţi. Acest mod de a organiza un examen este unul de origine românească, ci americană, însă prinde foarte mult la studenţi, care îi face pe cei care susţin examenul să nu stea în faţă cu o hârtie cu subiecte, ci să formeze echipă cu colegii. Scopul acestui tip de examen nu este numai de a nota studenţii la încheierea unui semestru, ci şi de a promova produsele tradiţionale olteneşti. Cel care a a avut ideea unui astfel de examen a fost Florin Frone, profesor de Marketing la USAMV. De menţionat, şi foarte important, este faptul că toate produsele prezentate au fost 100% naturale, fără coloranţi, aditivi sau chimichale care ajută produsele marcate cu „Produs în România”, de la rafturile supermarketurilor, să pară… bio, eco. Încă de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB) Filiala Slatina şi a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, cadrele didactice le-au oferit studenţilor un „învăţământ… adaptat nevoilor populatiei şi orientat către specialităţile folositoare societăţii. Aceştia i-au călăuzit pe cel mai bun drum.
Antreprenori de viitor
La examenul care a avut loc, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, în sala de festivităţi a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Slatina, au participat opt echipe mixte de studenţi, care au avut de prezentat câte un produs pe care să îl vândă publicului larg. Au fost prezentate: „bomboane uscate” – prune uscate de Scorniceşti, vin de legendă, zacuscă Dino-Bambino, bunătăţi din casa Turia – produse alimentare făcute în casă, cozonac de Brâncoveni, dulceaţă de prune de Celei, prăjituri de Mărunţei şi miere de Şerbăneşti.
Un material amplu, în ediţia tipărită a Ziarului de Olt.