Primăria municipiului Slatina, prin firma subordonată, Dezvoltare Urbană Slatina, a început lucrările de amenajare a spaţiilor verzi şi înfrumuseţare a oraşului. După încheierea campaniei de curăţenie de primăvară, angajaţii firmei au terminat, în mare parte amenajarea spaţiilor verzi ale oraşului. Amenajarea spaţiilor verzi a început de anul trecut prin îngrijirea parcurilor şi a părculeţelor dintre blocuri. De asemenea, după Parcul Piteşti, cel mai important proiect al DUS este amenajarea parcului de la BCR, care îşi aşteaptă cetăţenii să se bucure de zona frumos amenajată.
Primăvara a învins iarna
Chiar dacă activitate de curăţenie generală şi înfrumuseţare a oraşului a fost amânată de iarna care a ţinut să se sfârşească cu prima lună de primăvară calendaristică, firma de spaţii verzi a reuşit să cureţe trotuarele şi străzile, să reamenajeze spaţiile verzi, parcurile, să planteze flori şi să înlocuiască mobilierul stradal, iar astăzi, la finalul activităţilor, putem vedea un oraş verde, plin de culoare şi de un miros frumos. Cu toate astea, programul de curăţenie generală nu a luat sfârşit, el continuând şi în luna mai. Anul acesta a început cu o provocare pentru Dezvoltare Urbană Slatina. Este primul an în care firma a fost angrenată în campania de curăţenie generală a urbei.
Lucrări inspectate de primar
Primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, a luat urbea la pas, în prima săptămână după Paşti, pentru a se asigura cu lucrările de înfrumuseţare a oraşului sunt pe făgaşul cel bun. Unul dintre obiectivele pe care le-a vizitat a fost părculeţul de lângă BCR, care se afla în procedurile finale de amenajare. Astfel, au fost plantaţi diverşi pomi, s-au plantat flori şi, pe pergolă, s-a plantat Mâna Maicii Domnului, floarea care va acoperi tunelul. De asemenea, acesta a vizitat şi esplanada din centrul oraşului şi a venit cu o veste bună pentru slătineni. Vor începe lucrări de reamenajare totală a esplanadei, studiile de fezabilitate fiind deja încheiate.
„Am fost în parcul amplasat vizavi de fostul complex Vacanța de pe bulevardul A.I. Cuza și reamenajat la finele anului trecut pentru a mă asigura că totul va arăta cum am promis înainte de începerea lucrărilor. În zonă s-au plantat flori și numeroși pomi, fiind totodată finalizată și instalarea corpurilor de iluminat nocturn.
De asemenea, a luat sfârșit și plantarea florii Mâna Maicii Domnului de-a lungul pergolei ce străbate întregul perimetru, floare ce va ajunge „să îmbrace” efectiv construcția anterior menționată. În cursul săptămânii viitoare vor lua final toate lucrările privind această locație. Sper ca noua față a acestei zone să fie pe placul dvs., dragi locuitori ai municipiului Slatina, și vă asigur că acțiunea de reamenajare a spațiilor verzi din orașul nostru va continua până când Slatina va arăta așa cum ne dorim cu toții!”, a spus primarul.
„Tunelul Îndrăgostiților”, compus dintr-un coridor cu pavaje și cu boltă metalică, ce va fi acoperită de Mâna Maicii Domnului, deţine şi instalație proprie de iluminat, a costat municipalitatea 200.000 de lei, mare parte din bani fiind cheltuiţi pe materiale.
Esplanada, reabilitată
Esplanada din centrul Slatinei, dintre Magazinul „Oltul” şi Casa de Cultură a Sindicatelor are nevoie de reparaţii din ce în ce mai des, iar în acest sens, lucrătorii de la Dezvoltare Urbană Slatina, au început lucrările de reparaţii la platforma din inima urbei. Minicipalitatea a anunţat că studiul de fezabilitate a fost finalizat şi că va demara un proiect de modernizare a esplanadei, care va fi realizat din fonduri de la bugetul local, cheltuielile ajungând la suma de cinci milioane de lei. Esplanada este un lucru necesar, pentru că aproape toți cetățenii Slatinei se plimbă și se relaxează pe această platformă din centrul civic. Până la reamenajarea esplanadei, în această perioadă se realizează reparații, pentru ca această vară ea să poată fi funcţională pentru public. Plăcile plăcile care se mişcau au fost scoase şi lipite la loc, iar cele care s-au spart vor fi înlocuite.
Pentru un oraș mai frumos și curat, cetățenii municipiului nu trebuie să distrugă spațiile verzi amenajate, respectiv să nu smulgă florile din parcuri, scuaruri, precum și să nu vandalizeze mobilerul stradal, respectiv coșuri de gunoi, bănci. Respectând domeniul public, respectăm ce e al nostru.