Acasă Actualitate Centrul Militar Județean Olt începe recrutarea

Centrul Militar Județean Olt începe recrutarea

648

Centrul Militar Județean Olt (CMJ) prezintă, printr-un comunicat de presă, oferta educaţională pentru absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal.
Redăm, complet, comunicatul de presă remis de CMJ Olt:

„Pentru anul de învăţământ 2018 / 2019, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul şi judeţul OLT cu o ofertă educaţională generoasă:

* 480 locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 4 Colegii Naţionale Militare:
1. Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 120 locuri;
2. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 120 locuri;
3. Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 120 locuri;
4. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 120 locuri.
Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.
Termenul limită de depunere a dosarului este 03.04.2018.

* 659 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 3 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 323 locuri;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 226 locuri;
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 110 locuri.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul acestui an.
Termenul limită de depunere a dosarului este 02.05.2018.

* 392 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 2 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 327 locuri;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 65 locuri.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul acestui an.
Termenul limită de depunere a dosarului este 02.05.2018.

* 1009 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din:
1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu -334 locuri;
2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov – 146 locuri;
3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 84 locuri;
4. Academia Tehnică Militară, Bucureşti – 246 locuri;
5. Institutul Medico – Militar, Bucureşti – 87 locuri (şi Târgu Mureş) – 90 locuri;
6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 22 locuri

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.
Termenul limită de depunere a dosarului este 03.04.2018.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.
Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:
– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt;
– efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar de Urgențe Craiova);
– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt;
– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba-Iulia;
– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul/sectorul Olt, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești nr.29, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0249/431255 sau 0249/437173.
Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.”

Articolul precedent«Impozitele și taxele locale nu au fost și nu vor fi mărite în comuna Grădinari, pentru că oamenii sunt supărați și au, oricum, destule griji pe cap!»
Articolul următorLiviu Voiculescu, primele declaraţii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here