Acasă Actualitate ITM Olt a marcat, la Corabia, Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii...

ITM Olt a marcat, la Corabia, Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă

87

Joi, 27.04.2017, a avut loc, în sala de şedinţe a Primăriei Oraşului Corabia, evenimentul dedicat Zilei Internaţionale a Securităţii și Sănătăţii în Muncă, prin care s-a dorit să se promoveze, la nivel mondial, prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale. La eveniment participând reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai agenţilor economici din zonă şi ai serviciilor externe de prevenire şi protecţie.
„În fiecare an Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) lansează o temă de dezbatere în concordanţă cu tendinţele din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. De asemenea, Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă este o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan campanii în întreaga lume. Anul acesta campania OIM se concentrează pe nevoia stringentă a țărilor de a-şi îmbunătăți capacitatea de a colecta și a utiliza date de securitate şi sănătate în muncă fiabile, date indispensabile pentru detectarea riscurilor noi și emergente, pentru identificarea sectoarelor periculoase, pentru elaborarea unor măsuri de prevenire, precum și pentru punerea în aplicare a politicilor, a sistemelor și a programelor la nivel internațional, național și de întreprindere. Datele de SSM furnizează baza pentru stabilirea priorităților și măsurarea progresului.” se arată în comunicatul remis de ITM Olt.

Cu ocazia întâlnirii de la Corabia, întâlnire la care au participat apoximativ 40 de invitaţi, inspectorii de muncă cu atribuţii de control securitate şi sănătate în muncă au prezentat 3 lucrări, respectiv: „Optimizaţi colectarea și utilizarea datelor de ssm”, „Ghid – Orientări practice pentru angajatori”, „Statistica I.T.M. Olt privind accidentele de muncă și bolile profesionale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.