Acasă Politic România dreaptă. O stare de necesitate!

România dreaptă. O stare de necesitate!

173
Începutul de an e așteptat de tumultos. Societatea civilă, extrem de latentă la alegerile din decembrie, vede acum că România promisă e altceva decât ceea ce fac deținătorii absoluți ai puterii de astăzi. În fața acestei situații, obligația opoziției este de a transmite mesaje și de a arăta că veșnicia nu face casă bună cu cei care au câștigat guvernarea dar vor pentru ei toată puterea.

Câteva mesaje la început de an, venite din partea senatorului liberal Siminica Mirea, sunt borne care arată că opoziția există și e oricând pregătită să intervină în zona derapajlor actualei puteri. Din păcate, mult prea vizibile, la începutul acestui an și atât de dăunătoare principiilor statului de drept.

Despre stradă…
14 zile. Atât a așteptat Strada până la prima acțiune de protest față de o putere învestită cu atât de multă încredere în decembrie 2016. Siminica Mirea, senator liberal de olt, crede că: „Odată declanșat tăvălugul societății civile, oricărei puteri îi este imposibil să reziste. Cu un pumn de mărunțiș a eșuat Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989. Cu anularea unor impozite, cu o majorare selectivă la pensii, alții au câștigat, vremelnic, puterea în decembrie 2016. O putere trecătoare. Ceea ce s-a întâmplat în seara zile de 18 ianuarie 2017 e începutul. Adunați din țară, București, Cluj, Craiova… au fost zece mii. Mulți spun că principala țintă a stângii nu a fost decât subordonarea justiției. Nimeni din zona lor nu are argumente să demonteze așa ceva”.

O dreaptă dezbinată pierde întotdeauna! Unită, a câștigat de fiecare dată!
Încă nu s-a tras linie și puțini sunt cei care pot emite judecăți despre alegerile din decembrie 2016. Dacă au fost pierdute de PNL sau câștigate de PSD…
În fața acestei ecuații, senatorul Siminica Mirea are punctul său de vedere: „Fără a mă considera un politician cu viziuni analitice, fără a crede că cineva deține adevărul absolut, în istoria de după 1989, în România, dreapta a pierdut alegerile de fiecare dată, atunci când a fost dezbinată, dar a câștigat alegerile atunci când a avut un proiect comun. Timpul înapoi nu-l putem întoarce, dar de acum încolo orgoliile trebuie lăsate de o parte, iar un astfel de proiect e necesar pentru români, înainte de a fi util clasei politice! Se poate! Am reușit în 2004, iar atunci stânga de astăzi era mult mai… serioasă”.

Cine ar fi câștigat alegerile dacă…
Programul de  guvernare al PSD a fost un instrument extraordinar de campanie. Strategii și-au meritat pe deplin banii. Români sau evrei, de oriunde or fi fost ei.
Retoric, pe seama acestei campanii, Siminica Mirea conchide: „Cum ar fi fost rezultatul acestor alegeri dacă Liviu Dragnea ar fi spus că prima propunere pentru funcția de prim-ministru este Sevil Shhaideh. Cine s-ar mai fi îngrămădit la urne să susțină… programul economic de guvernare al PSD, dacă s-ar fi știut despre grațierea promovată de ministrul Justiției, susținută de un partid întreg, care știe că fără așa ceva nu există viață după alegeri. Odată informați românii, ar fi ales, cu siguranță, în cunoștință de cauză”.

Hoțul strigă, de fiecare dată, „hoții!”
O altă problemă a începutului de an este, așa cum s-a exprimat Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, presupusa gaură de zece miliarde de lei de la Ministerul Finanțelor. În opinia delatorului, autorul acestei spargeri colosale este guvernul condus de Dacian Cioloș. Opinia liderului liberal de la Olt, Siminica Mirea este următoarea: „Cu siguranță, cel mai cinstit prim-ministru din istoria României a fost Dacian Cioloș. Un om ale căror valori fundamentale pe care și-a construit experiența și practica profesională sunt date de cinste, corectitudine și respect. Sunt și astăzi unii dintre noi care îi reproșează, nedrept, că nu a mințit în campanie, astfel încât rezultatul alegerilor să fie altul. Să nu poți să minți nu este un handicap, ci o virtute. «Gaura de zece miliarde» e motivația perfectă, prin care se vor scuza neîmplinirile din campania electorală. Suntem aici și vom vedea cu toții ce urmează…”.

La Olt suntem datori! Scadența e aproape…
Situația internă din cadrul Organizației Olt a Partidului Național Liberal, după rezultatul de la alegeri, este văzută astfel de reprezentantul acestei structuri în Senatul României: „Ceva nu a mers în campanie. Poate a fost un sentiment otrăvit, că, oricum, ne poartă alții de grijă și vom ajunge la guvernare. Iată că nu a fost așa. Aș spune că și în urma procesului de fuziune, dintre cele două structuri care dau naștere noului PNL, s-au produs niște răni. Iar cu cât sunt mai adânci, cu atât se vindecă mai greu. Dar, chiar și așa, voturile obținute de noi sunt curate. Nu am mințit pe nimeni și nu am promis ceea ce nu se poate face. Decența și fair-playul în politică nu-ți asigură victoria. Noi, liberalii, știm asta în urma experienței din decembrie 2016. Aici, la Olt, suntem datori. E nevoie de opoziție! Altfel, nu există democrație…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.