Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

403

Accident la supermarket
Sâmbătă, 5 noiembrie a.c., în faţa unui supermarket din zona Steaua, construit pe fostele depozite de petrol Competrol, din Slatina, a avut loc un accident în care au fost implicate două autoturisme: un Logan şi un Volkswagen Golf. În urma accidentului au rezultat trei răniţi, care au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, pentru investigaţii medicale, printre care cei mai afectaţi un minor în vârstă de 13 ani, cu excoriaţii la cap, zona frontală, şi un bărbat de 46 de ani, conştient, fără urme vizibile de traumă, acuzând dureri la maxilar. Autoturismul Logan, al cărui şofer nu s-a asigurat, a ieşit din parcarea supermarketului, moment în care a fost izbit de autoturismul Volkswagen Golf. Pentru aceast accident, ISU Olt a intervenit cu o Ambulanţă SMURD, iar SJA deasemenea cu o Ambulanţă. Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Se închide! La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina!
Este iminent! Nu se mai poate face aproape nimic, pentru ca lucrurile să se rezolve în timp util, în aşa fel încât pacienţii să nu simtă şocul. Preotul Delureanu, cel care administrează biserica din incintă, amplasată strategic sub geamurile de la blocul operator, a împlinit vârsta de pensionare, iar în locul lui administraţia nu se grăbeşte să angajeze pe altcineva. În faţa acestei situaţii, în momentul în care preotul va deveni pensionar cu acte în regulă, se va pune lacătul pe uşă. Enoriaşii vor fi privaţi de un drept, iar pacienţii şi cadrele medicale vor apela la alt titular de serviciu. Aşa ceva se întâmplă pentru că Episcopia Slatinei are o listă lungă de preoţi pentru spital, iar instituţia trebuie să se conformeze normelor legale de angajare în domeniu. Până atunci, momentul cu lacătul pe uşă se poate produce oricând…

O mare pierdere pentru judeţul Olt!
Luni, dimineaţa, la un spital din Capitală, a încetat din viaţă fostul preşedinte al Tribunalului Bucureşti, Corneliu Turianu. Născut în august, 1940, la Negreni, Olt, specialist în drept, de talie naţională, senator PNŢCD, în perioada 1996-2000, peste trei decenii, Corneliu Turianu a activat ca judecător. A pornit de jos, de la judecător stagiar, şi a ajuns până la funcţia de magistrat în cadrul Curţii Supreme de Justiţie. Nu şi-a uitat niciodată meleagurile natale, iar ori de câte ori a avut ocazia a ţinut să spună că datorează foarte multe în viaţă meleagurilor de origine, primilor săi dascăli avuţi la Negreni. Ca practician al dreptului, Turianu a desfăşurat şi o activitate publicistică importantă, dar uneori controversată. În 1984, lansa volumul: „Reeducarea prin muncă”, o lucrare cu accente specifice timpului de atunci. Va rămâne în istorie ca magistratul ce a avut curajul să se opună candidaturii lui Ion Iliescu pentru un nou mandat de preşedinte al României. Cel de-al treilea. Înmormântarea: miercuri, 9 noiembrie, în Bucureşti…

La Obârştia. Butelia e de vină!
Început de săptămână incendiar la Obârşia. Astfel, pompierii de la Garda Vişina au intervenit în comuna Obârşia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Pentru a interveni s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Pompierii au găsit în flăcări acoperişul casei şi bunurile din două camere de locuit, cu posibilitate de extindere la încă o locuinţă, aflată în continuarea casei. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind distruse acoperişul casei, pe circa 50 mp, tavanul de la o bucătărie şi bunurile din interior. Incendiul a izbucnit din cauza unei butelii care prezenta scăpări de gaz.

Locomotivă în flăcări. La Pleşoiu
Pompierii slătineni au intervenit luni, 7 noiembrie 2016, la stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva trenului Regio 2066 – în care se aflau 15 persoane, la staţia Arceşti din comuna Pleşoiu. La faţa locului au ajuns două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În momentul sosirii echipajelor, incendiul era localizat de personalul CFR, acesta fiind lichidat în scurt timp. În urma incendiului au ars materiale combustibile de la compartimentul motor al locomotivei. Cauza incendiului este supraîncălzirea unui ventilator al motorului. Persoanele din tren au fost preluate de un alt tren şi transportate la destinaţie, în gara Piatra Olt.

Comedie la Caracal
Cu o zi înainte de începerea Zilelor Municipiului Caracal, care vor avea loc între 17-24 noiembrie 2016, Primăria Caracal, Consiliul Local, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal, organizează cea de-a XVIII ediţie a Festivalului de Comedie, care se va desfăşura în perioada 16-20 noiembrie. La festival vor participa trupe de teatru de amatori din: Bucureşti, Rîmnicu-Vâlcea, Constanţa, Craiova, Lugoj şi vor juca pe scena Teatrului Naţional din Caracal piese precum: „Seara-n bucate”, „Hangiţa”, „Vrăjitorul din Oz”, „Mă mut la…tata?”, „Fata babei şi fata moaşei”, „Audita”, „Cartea Junglei”. Trupa de teatru din Caracal va încheia acest maraton teatral desfăşurat pe perioada a patru zile, cu piesa „Al şaptelea păcat”, în regia lui Florin Beciu.

Trofee pentru Palatul Copiilor „Adrian Băran”
După ce au participat sâmbătă, 5 noiembrie 2016, la Concursul Naţional de Muzică uşoară, folk, populară şi instrumentală „PRO-MUZICA” – ediţia a III-a, organizat de Club ARTI Craiova, soliştii vocali şi instrumentişti ai Ansamblului „Danubius“, de la Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Structura Corabia au câştigat premii. Tudor Amalia, Barbu Corina şi Şapcă Remi au obţinut trofee la categoriile de vârstă la care au concurat. Iliaş Daria a obţinut locul I, Bâzgan Marius, Ciocoiu Tiberiu – la vioară, Mihai Silviu – la vioară, Neţoi Andrada – la pian au obţinut locul II, iar Guguleanu Andrei – la acordeon şi Jianu Olivia au obţinut locul III. Copiii au fost pregătiţi de profesorul de muzică Marin Urzicana, care a fost răsplătit cu trofeul pentru cel mai bun profesor de muzică. Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Structura Corabia, a primit Premiul I la Secţiunea Şcoali de muzică.

USR Olt şi-a lansat candidaţii pentru parlamentare
Câţiva dintre candidaţii la parlamentarele din 11 decembrie 2016, membri ai Uniunii Salvaţi România, Vlad Gheorghe, Oana-Marciana Ozmen, Silviu-Cristian Anton, preşedinte interimar USR Olt, Romulus Matei, Andrei-Sandu Ciucu, Cristian Roşu, s-au prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc marţi, 8 noiembrie a.c. O parte dintre aceştia sunt din Bucureşti sau din alte judeţe ale României şi au legături cu judeţul Olt datorită unor rude care locuiesc pe meleagurile acestui judeţ. Tinerii candidaţi nu cunosc, încă, toate problemele judeţului, însă, pe agenda lor sunt notate, pe un colţ de pagină, câteva probleme: necesitatea locurilor de muncă, deşertificarea judeţului şi lipsa sistemelor de irigaţii. Candidaţii au profesii diverse: de la jurişti la oameni de afaceri.

S-a decis: PSD, pe primul loc
Miercuri, 9 noiembrie 2016, la Biroul Electoral Judeţean Olt, s-a tras la căciulă ordinea partidelor pe buletinele de vot de la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Partidul Social Democrat este cel care, la Olt, se va regăsi primul pe buletinele de vot de la Senat şi Camera Deputaţilor, urmat de PNL, UDMR, ALDE, PMP, Uniunea Salvaţi România, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Alianţa Noastră România, Partidul România Unită, Partidul Ecologist Român şi cele 16 partide ale minorităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.