Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

315

Doi răniţi, în urma unui accident. La Optaşi Măgura
Pe DN 65, în localitatea Optaşi Măgura, sâmbătă, 22 octombrie a.c., s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În autoturisme se aflau şase persoane, printre care şi două minore, care, la sosirea a două ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere cu accesorii pentru descarcerare, o autospecială SMURD pentru victime multiple şi trei ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţa, au fost găsite în afara autoturismelor, conştiente. Totuşi, cele două minore, una în vârstă de patru ani, cu traumatism cranio-cerebral şi contuzii la membrul superior stâng şi membrul inferior stâng, cealaltă, în vârstă de opt ani, cu traumatism la membrul superior stâng şi mama acestora, în vârstă de 37 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic şi suspiciune de fractură la membrul superior drept, au fost transportate la UPU Slatina, acolo unde a fost transportat şi pasagerul din celălalt autoturism, în vârstă de 47 de ani, cu traumatism cranio-cerebral. Şoferii autoturismelor, de 43 şi 20 de ani, au suferit răni în zona capului, au fost asistaţi la locul intervenţiei şi au refuzat transportul la spital.

Accident la Cilieni, Un tânăr nu a mai avut zile
Vineri, în seara zilei de 21 octombrie, în jurul orei 22.30, în comuna Cilieni, Pompierii SMURD Stoeneşti şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă au intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor unui accident rutier. În acest accident a fost implicată doar o maşină, în care se aflau doi tineri: şoferul, în vârstă de 20, şi pasagerul, în vârstă de 19 ani. Medicii veniţi la faţa locului, l-au găsit pe şofer conştient, iar pe pasagerul dreapta-faţă, în stop cardio-respirator. S-a procedat la manevrele de resuscitare pentru tânărul găsit în stop cardio-respirator, executând aproximativ o oră resuscitare cadio-pulmonară, dar pacientul nu a răspuns manevrelor şi acesta a fost declarat decedat. Şoferul autoturismului a refuzat transportarea la spital. În acest caz, politiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele care au stat la producerea acestui accident.

Organizaţiile politice de femei conduc educaţia de la Olt
Inspectoratul Şcolar Olt pare a fi un loc iubit de femei mai ceva decât ar fi un mall sau un SPA. La sfârşitul verii anului 2015, profesorul Felicia Man, preşedintele Organizaţiei de Femei Social-Demicrate Olt, a promovat examenul de ocupare a fotoliului de inspector şcolar judeţean, funcţie ce va fi ocupată pâăn în anul 2019. Cu promovarea examenului pentru fotoliile de inspectori şcolari generali adjuncţi e mai greu. Astfel, aceste numiri se fac cu caracter provizoriu. După ce Carolina Guraliuc, fost adjunct al ISJ Olt, nu s-a înscris la concurs şi Victor Iacobescu, adjunct şi el al ISJ Olt, s-a retras din concurs, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, s-a pus pe emis ordine. Prima a fost numită inspector şcolar general adjunct Dalia Cârstea, preşedintele Organizaţiei de Femei Liberale Olt, urmată de Arina Georgescu, şi ea preşedinte în cadrul PNL, dar al Organizaţiei de Femei Liberale Slatina. Practic, la ISJ Olt, avem preşedinţia „Organizaţiei de Femei a ISJ Olt”. Pentru ca tacâmul să fie complet, mai lipseşte preşedintele Organizaţiei de Femei Social-Demicrate Slatina, dar nu-i timpul pierdut.

Ceremonie prea… formală, la Prefectura Olt. Ionuţ Cotarcea, noul subprefect al judeţului
Zi de sfârşit de săptămână lucrătoare, vineri, 21 octombrie 2016, a fost o zi în care, la Prefectura Olt s-a făcut schimbul de subprefecţi. În şedinţa guvernului de miercuri, 19 octombrie a.c., premierul României, Dacian Cioloş a semnat eliberarea din funcţie a subprefectului Emanuel Oproiu şi numirea lui Ionuţ Cotarcea în calitate de subprefect al judeţului Olt. Ceremonia a debutat cu intonarea imnului de stat şi cu citirea, de către prefectul Silviu Neacşu, a actului prin care se dispune eliberarea lui Oproiu din funcţie şi a actului prin care este numit subprefect Cotarcea. „Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce-mi revin în funcţia publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional şi să respect normele de conduită profesională şi civică. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a fost jurământul depus de noul subprefect al judeţului Olt, Ionuţ Cotarcea. Ceremonia a fost una încărcată de simplitate, iar la aceasta au fost prezenţi şefii structurilor MAI şi câţiva directori de instituţii deconcentrate.

PRU Olt întră în bătălia electorală
Luni, 24 octombrie a.c., la Biroul Electoral Judeţean, membrii Partidului România Unită, în frunte cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a PRU Olt, George Ionică, au fost primii care s-au înscris în bătălia politică pentru ocuparea unui fotoliu în Parlamentul României. La Olt, au fost primii, încât nici membrii BEJ Olt nu s-au aşteptat. Pe listele electorale ale partidului, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a.c., la Camera Deputaţilor, se află: George Ionică, economist, fost candidat la fotoliul de primar al Slatinei; Alina-Mariana Mihai, economist; Mădălina Florina Boagiu, filolog; Bogdan Florinel Jianu, avocat; Dumitru Marinescu, antrenor; Marin Bratu, economist; Iulian Răzvan Verdeş, operator; Anamaria Guşă, contabil. La Senat, pe listă, se află: Mihai Grosu, inginer mecatronist; Victoria Grigore, avocat; Constantin Muşetescu, inginer agronom; Marinela-Viluţa Călin, asistent medical şi Marin Ionică, professor universitar, fost prefect al Oltului şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

Autospeciala de descarcerare de la ISU Olt, accident în drum spre un alt accident
După terminarea ceremoniei prilejuite de Ziua Armatei de marţi, 25 octombrie a.c., salvatorii slătineni din cadrul ISU Olt au fost nevoiţi să intervină la un accident auto produs pe podeţul de lângă podul Olt. În accident auto au fost implicate două autoturisme în care se aflau şapte pasageri. La faţa locului au ajuns Ambulanţe ale SJA Olt şi SMURD. Patru din cei prezenţi în unul dintre cele două autoturisme au fost transportaţi la spital, iar printre răniţi se aflau şi doi copii. Toate victimele au fost preluate conştiente.Autospeciala de descarcerare, care trebuia să intervină şi ea, a fost implicată într-un accident cu un autoturism, neputând continua misiunea. În urma coliziunii şoferul autoturismului a suferit mai multe excoriaţii la cap, dar a refuzat transportul la spital. Poliţiştii au demarat procedurile începerii unei anchete care va stabili cauzele producerii accidentului.

Americanii şi Ziua Armatei. La Slatina
În fiecare an, pe 25 octombrie, poporul român sărbătoreşte Ziua Armatei Române. Moment bun ca toate instituţiile din subordinea MAI şi a deconcentratelor, dar şi a partidelor, să-şi scoată „armata” de oameni. În delegaţii organizate. Aşa s-a întâmplat şi marţi, 25 octombrie, la Slatina, la Monumentul Eroilor din faţa Casei de Cultură a Tineretului. Dar nu numai români se aflau printre delagaţii, ci şi americani. Prietenii noştri americani de la Baza Deveselu, care au depus o coroană în memoria eroilor români. Ceremonia a debutat cu întâmpinarea prefectului Silviu Neacşu şi a noului subprefect Ionuţ Cotarcea. A urmat intonarea imnului de stat şi un serviciu religios. Ca în fiecare an, Dumitru Mihai, preşedintele Filialei Olt a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, a susţinut o alocuţiune despre importanţa Zilei Armatei. Depunerea de coroane a fost, şi în acest an, un exerciţiu de imagine pentru şefii de instituţii deconcentrate şi partide. În rest, ceva vânt rece.

Valeriu Steriu: „La mulţi ani, Maiestate!”
Pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, s-a născut Mihai I al României, ultimul rege al României. Ziua sa de naştere a răscolit în sufletele românilor dorul de monarhie. Dar este şi un bun prilej pentru mulţi să-i ureze de bine fostului monarh. Chiar dacă umblă legende conform cărora ar fi murit demult sau nu a putut veni la înmormântarea soţiei sale Ana, pentru că nu se mai află în viaţă, familia acestuia ne informează periodic despre starea de sănătate a acestuia. Mihai I a împlinit 95 de ani, iar în ziua aniversării suveranului, Valeriu Steriu îşi aminteşte de vizita acestuia la fabrica sa: „Eram un tânăr de numai 30 de ani când am primit emoţionat, vizita Regelui Mihai la mica fabrică de prelucrare a laptelui pe care o deschisesem împreună cu familia mea, la Şinca Veche. Am fost copleşit de umanitatea fostului suveran şi interesul pe care îl arată faţă de noi, cei implicaţi în agricultură. Vă imaginaţi surprinderea tuturor când Regele s-a arătat interesat şi de automobilul pe care îl foloseam pentru drumurile de munte? Un moment unic pe care nu îl voi uita! La mulţi ani, Majestate!”, spune Steriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.