Curtişoara are, din 5 iunie 2016, un nou primar, un primar ales de cei mulţi, care au vrut o schimbare, după ani buni în care administraţia locală s-a mişcat lent. Încă din primele luni după alegeri, noua administraţie locală, condusă de primarul Gheorghe Gănescu, fiul al satului şi consilier de două ori în legislativul local, s-a pus pe treabă şi, pe agendă, s-au aflat câteva proiecte de mare interes pentru comunitatea curtişoreană. Gănescu a avut puterea de a convinge cu promisiuni credibile, care au început să se materializeze în realizări. În primele realizări, pe care oamenii le-au primit cu braţele deschise, iar în timpul „Sărbătorii Nucului”, care a avut loc duminică, 2 octombrie 2016, sătenii l-au oprit pentru a-i mulţumi şi pentru a face fotografii cu noul lor primar. Cel pe care îl aşteptau de multă vreme.
Realizări pentru Curtişoara
O comună, pentru a fi una europeană, are nevoie de o administraţie locală implicată. Iar acest lucru reprezintă o normalitate de câteva luni, de când Curtişoara are un nou primar şi o nouă administraţie locală.
Imediat după depunerea jurământului de credinţă, primarul Gheorghe Gănescum şi consilierii locali s-au pus pe treabă, iar pe agenda primarului au fost notate cele mai importante puncte probleme care trebuie rezolvate. Recent, după multe eforturi, primarul comunei Curtişoara, Gheorghe Gănescu, a obţinut toată documentaţia şi sprijinul necesar pentru o investiţie foarte importantă şi utilă în comună: sistemul de canalizare. Pe 13 septembrie 2016, primarul a semnat constractul de finanţare pentru canalizare în satele Curtişoara, Pietriş şi Dobrotinet. Totodată, Primăria comunei Curtişoara a întocmit documentaţia necesară şi pentru satele Proaspeţi şi Linia din Vale, pentru care s-au obţinut avize. În curând primarul va merge la Bucureşti pentru semnarea documentelor.
În primele trei luni de mandat, Gheorghe Gănescu a rezolvat situţiile semnalate de cetăţeni la grădiniţa din Dobrotinet, care funcţionează acum la standarde europene, pentru ca micii locuitori ai comunei să fie educaţi aşa cumse cuvine. Tot la Dobrotinet, s-au asflatat şi un drum comunalpe o lungime de 400 m, iar groapa de gunoi a fost împrejmuită şi curăţarea acesteia. La Grădina de Vară, din satul Curtişoara, era nevoie de o scenă stabilă, astfel administraţia locală a construit o nouă scenă.
La Şcoala Gimnazială din Curtişoara, un lucru care a fost omis de vechea administraţie, a fost grija faţă dealeile din jurul şcolii sau din curte, care au fost reabilitate. Astfel, elevii nu mai sunt nevoiţi să intre, pe vreme ploioasă, cu nămol pe tălpi. Sportul reprezintă şi el o prioritate pentru primarul Gănescu, drept urmare, acesta susţine echipa comunei, „Oltul Curtişoara”, care se află primele şase echipe din judeţ. Echipa beneficiază de echipamente sportive noi.
Mai multe locuri de muncă pentru Curtişoreni
Lângă Primăria Curtişoara, funcţionează fabrica Mechrom Industry, care realizează componente pentru biciclete de mare viteză. La ora actuală, lucrează 150 de persoane din comună şi din împrejurimi. Reprezentantul firmei, prezent şi el la „Sărbătoarea Nucului”, alături de primarul Gănescu, a confirmat extinderea halei de producţie, astfel încât să poată lucra peste 300 de persoane, patronii întreprinderii fiind foarte interesaţi de zonă şi de forţa de muncă. Lucrările la construirea noii clădiri vor fi gata până anul viitor. Tot acesta i-a dat primarului vestea că, în această iarnă, sistemul de încălzire a întreprinderii va putea crea, benevol, încălzire la sediul primăriei.
O sărbătoare cum n-a mai fost
Prima duminică a lunii octombrie a anului 2016, mai precis dara de 2 octombrie, a fost o zi îmbrăcată în cele mai frumoase straie de sărbătoare. Primarul Gheorghe Gănescu, gazda evenimentului, a deschis porţile grădinii de vară (verde şi în octombrie), de lângă căminul cultural, pentru a organiza o nouă ediţie a renumitul eveniment anual: „Sărbătoarea Nucului” a Nucului” – a XVII-a ediţie. Şi nu numai atât, ci şi sărbătorirea a 527 de ani de atestare documentară. Ziua comunei a fost, anul acesta, mai frumoasă ca toate ediţiile de până acum.
Sărbătoarea a început la ora 09:00, cu un concurs de cai, ca mai apoi, la orele 11:00, să înceapă meciul de fotbal dintre echipele „Oltul Curtişoara” şi „Recolta Stoicăneşti”, meci câştigat de echipa curtişoreană. Peste 10 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit premii din partea primăriei. Cuplurile, care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă , au primit, din partea primarului, recunoştinţă. Astfel, mai bine de 10 cupluri au urcat pe scenă, pentru a primit o diplomă de excelenţă şi un cadou. După ora 13:00, pe scena din Grădina de Vară, la umbra nucului bătrân, pentru a oferi un spectacol de excepţie, au urcat solişti ai Ansamblului Doina Oltului şi Ansamblul comunei Curtişoara „Flori de Măr”, Ansamblul „Poarta Olteniei” al GAL Ghimpeţeni, precum şi nume mari ale muzicii populare româneşti: Constantin Enceanu şi Alina Emilia Dorobanţu.
Marius Oprescu: „Vom susţine toate proiectele pe care Gică şi le propune”
Printre personalităţile din conducerea unor istituţii judeţene importante s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, doctorul Renică Diaconescu, directorul Evidenţei Persoanelor, Cătălin Rotea, deputaţii Daniel Bărbulescu şi Dan Ciocan, directorul USAMV Slatina, Ion Bozgă, director Apele Române, Adrian Barbu, directorul Şcolii Populare de Arte Slatina şi alţii. Cel care a luat cuvântul a fost Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, cel car a ţinut să felicite curtişorenii pentru ziua comunei lor şi să-i asigure, aât pe aceştia, cât şi şi pe noul primar al Curtişoarei, de toată susţinerea de care are nevoie administraţia locală pentru a implementa proiectele de pe agenda de lucru.
„Aşa cum dumneavoastră aţi fost alături de Gică, când a venit să vă ceară ajutorul, aţi fost alături de el şi de noi, şi noi, din respect pentru dumneavoastră, am venit cu întreaga echipă să vă fim alături la ceas de sărbătoare. Vreau să vă asigur pe dumneavoastră şi pe primar că vom fi alături de comună şi vom susţine toate proiectele pe care Gică şi le propune, pentru că această comună merită să devină o comună europeană. La ceas aniversat urez La mulţi ani”, a spus Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.