Conferinţa de presă, susţinută de încă managerul interimar al Spitalului de Urgenţă Olt (până pe 26 ianuarie a.c.) a fost una de bilanţ, acesta trecând în revistă principalele proiecte derulate în perioada cât a fost manager şi cele care încă se sunt în curs de implementare. Andrei Iordache şi-ar fi dorit ca şedinţa de bilanţ să cuprindă şi vizite la secţiile de Neonatologie şi Pediatrie, pentru a se observa „că sunt condiţii civilizate, normale, dar în acest moment este demarată reabilitarea. Lucrurile, acum, merg greoi, probabil, în câteva luni, va fi finalizată această lucrare, ceea ce vreau să vă spun este că ce înseamnă dotarea cu aparatură medicală şi mobilier medical pentru cele două secţii este finalizată, cea mai mare parte din aparatură şi mobilier este deja achiziţionată. Lucrările de reabilitare la Internările din blocul materno infantil sunt în curs de desfăşurare şi probabil într-o lună de zile ar trebui finalizate, inclusiv dotare cu tot ce înseamnă mobilier medical şi aparatură medicală”.
Andrei Iordache, dezlănțuit. Atac la Stănescu, Oprescu și Moț
Anunțată acum două zile, conferința de presă susținută de Andrei Iordache, manager pe picior de plecare de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, a avut loc. La spital, în sala de ședințe. Acolo unde, acum aproape patru ani, era prezentat medicilor slătineni ca manager al instituției.
Într-un bilanț ușor atipic, în care nu a vrut să evidențieze ce s-a făcut bine la spital, ci doar ce trebuie făcut de acum încolo, Andrei Iordache a apăsat pe trăgaci. Foc de voie. O ușoară ironie la adresa lui Renică Diaconescu, urmată de câteva atacuri la Paul Stănescu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, vicepreședinte CJ Olt și Emil Moț, deputat de Slatina, candidat anunțat la funcția de primar din partea Partidului Social Democrat.
Andrei povesteşte…
Despre Stănescu, Iordache spune că a exercitat asupra sa presuni pentru a participa la un eveniment politic (lansarea lui Emil Moț la primăria Slatina), condiție obligatorie pentru a mai rămâne manager la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
„În urmă cu patru ani eram director la DSP Olt. Am fost invitat la CJ Olt, unde mi s-a propus să fiu manager al Spitalului Judeţean. Lucrurile nu mergeau foarte bine atunci din aproape nici un punct de vedere, relaţia cu medicii era tensionată, spitalul avea titulatura de spital al groazei. Am acceptat să fiu manager, am luat-o ca pe o provocare. Din acel moment, cu bune, cu rele, cu prelungiri de interimat, ne aflăm după patru ani în această situaţie. În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, am fost chemat la CJ. Chemat de această dată ca subordonat, nu invitat. Era într-o zi de marţi, dădeam interviu în calitate de manager cu preşedinta comisiei de acreditare în procesul de acreditare a spitalului. Am fost la CJ, unde preşedintele Paul Stănescu mi-a spus foarte clar că dacă joi nu sunt pe scenă la lansarea candidatului PSD la funcţia de primar, să declar public că îmi retrag candidatura şi că îl susţin pe domnul deputat Moţ, drumurile noastre se despart, nu mai avem ce discuta şi plec de la spital. Evident că nu mi-a fost foarte uşor să dau răspunsul pe care l-am dat, dar răspunsul meu a fost la fel de clar, că-mi pare rău că s-a ajuns în această situaţie dar nu pot şi nu voi fi joi pe scenă să spun aceste lucruri. Nu am acceptat pentru că fiecare dintre noi avem dreptul, la un moment dat, şi în plan personal, şi în plan profesional, să vrem o schimbare. Nu mi-a fost uşor, în după amiaza aceea, în biroul preşedintelui CJ, să dau acest răspuns, adică să aleg – ori vin şi îl susţin, adică să spun că domnul deputat Moţ este cel mai bun, ori plec de la spital. Nu mi-a fost uşor. Dar fără a fi luat în acel moment, şi nici măcar acum, decizia de a candida sau nu la Primăria Slatina, fără a avea vreun as în mâneca, sau vreo promisiune, sau altceva, am luat această decizie pentru că aşa am simţit şi aşa mi s-a părut corect. Pur şi simplu. Chiar dacă pare greu de crezut, aşa am considerat, pentru că nu cred în acest lucru. A doua zi a fost convocat Consiliul de Administraţie şi a început procedura de scoatere a postului la concurs. Am vrut să povestesc aceste două lucruri întâmplate la distanţă de patru ani pentru că dacă ar fi avut doar implicaţii personale nu le-aş fi povestit, dar au şi implicaţii instituţionale. Vorbim totuşi de o instituţie serioasă, important din toate punctele de vedere, cum este SJU Slatina”.
Despre Oprescu, tot Andrei Iordache spune că a fost de față atunci când asupra sa se exercitau presiuni de natură politică. Mai mult, în bilanț, managerul spune că nu a putut participa la concurs, atunci când acesta a fost organizat de CJ pentru șefia spitalului din motive legate de o anchetă penală aflată în curs. Fără a specifica decizia sa, referitoare la o candidatură la Primăria Slatina, Iordache spune că i se pare puțin ca proiectul principal al lui Moț să fie reabilitarea corpului central al spitalului, în condițiile în care acest demers este făcut și se află în prag de demarare a execuției anunțată cu termen de finalizare spre sfârșitul anului 2016…
La vremea bilanţului
Acesta şi-ar fi dorit ca, la finalul mandatului său, corpul central să fie reabilitat şi dotat cu tot ce înseamnă mobilier medical şi aparatură medicală.
„În acest moment, azi, situaţia în ceea ce priveşte corpul central este următoarea – s-a muncit un an de zile, adică tot anul 2015, toţi şefii de secţie, medici, toate asistentele şefe, în special, tot ceea ce înseamnă aparatul administrativ, tehnic, cu proiectant, cu arhitecţi, director medical, director de îngrijiri, manager, am muncit un an de zile, am mers din salon în salon, din sală de tratament în sală de tratament, din cabinet în cabinet pentru a realiza proiectul pentru reabilitarea şi aducerea corpului central la standarde civilizate şi care să respecte, cât se poate pe actuala structură, normativele în vigoare. A fost o muncă uriaşă, pentru că s-au regândit şi spaţiile, şi circuitele, repoziţionarea secţiilor astfel încât Neurologia să nu mai fie şi la etajul 3 şi la etajul 5, astfel încât Gastroenterologia, care este acum în blocul medical, să fie în apropierea secţiei de Chirurgie şi ATI, pentru ca un pacient critic să nu mai fie nevoit să treacă prin curtea spitalului pentru a ajunge în sala de operaţii, şi aşa mai departe. În acest moment proiectul este finalizat şi mi-aş fi dorit ca la finalul mandatului meu să vorbim de un corp central reabilitat şi dotat. Mai mult decât atât, este semnat contractul cadru pentru achiziţionarea a tot ce înseamnă mobilier medical, de la paturi, noptiere, măsuţe de tratament, scaune şi aşa mai departe pentru toate secţiile care vor fi în corpul central. A fost o procedură foarte complexă de licitaţie care a durat un an de zile, la finalul anului trecut am semnat acest acord cadru. Dacă aş mai fi rămas manager la spital, mi-ar fi plăcut ca spitalul de pe Drăgăneşti să nu mai arate aşa, iar propunerea pe care am făcut-o în ultimul an a fost ca toate secţiile de pe Drăgăneşti, cu excepţia Psihiatriei, să se mute în corpul central şi în Blocul materno – infantil, iar secţia de Psihiatrie să fie mutată în clădirea unde a funcţionat postliceala sanitară Cristiana. Mi-aş fi dorit să rămân în continuare manager pentru a-mi duce la bun sfârşit proiectele la termenele anunţate”, conchide Andrei Iordache.
In cazul in care afirmatiile legate de exercitarea de presiuni facute de catre primagramatul judetului, Paul Stannescu, pentru a ramane sau nu intro functie sunt reale, atunci DNA-ul ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa-l cerceteze pentru abuz de putere.
titlulș corect al materialului: ‘Andrei Iordache, disperat………’ :))))))))))))))))))))))))))))))))))
Iordache sa iti la muie ! Nu ai ce caută la PNL !!!