Inter Olt Slatina a câştigat cu cei de la AFC Hărman. Când fotbalul nu mai bucură pe nimeni
Slătinenii de la Inter Olt Slatina au jucat în ultima etapă, acasă, pe „1 Mai”, împotriva celor de la AFC Hărman. Victorie concludentă, un scor liniştitor, cum nici nu poate fi: un sec 3-0. Şase victorii, două remize, primul loc în clasament, la două puncte de urmăritoare. Chiar şi aşa, în pofida rezultatelor bune, victoria lor nu mai bucură pe nimeni. Ciudată poveste, în condiţiile în care, până la urmă, nici nu ai ce să le reproşezi jucătorilor lui Dan Oprescu! Practic, fotbalul din Liga a III-a e acolo, jos, în zona unde performanţele sunt asimilate cu mediocritatea. Cine-şi mai aminteşte ce era acum un an, pe vremea când slătinenii jucau în Liga a II-a şi o făceau destul de bine? Altă atitudine, altă poveste şi poate şi alt fotbal.
Emil Albotă, prezent la deschiderea celei de-a III-a ediţii a concursului „Romanian Master of Informatics” 2015
Ministrul secretar de stat Emil Albotă a participat joi, 15 octombrie a.c., la deschiderea celei de-a III-a ediţii a concursului „Romanian Master of Informatics” 2015, organizat la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. La concurs au participat 18 echipe din întreaga lume. Evenimentul de deschidere a avut loc în sala „Aula Magna”, din cadrul Academiei de Studii Economice. Emil Albotă a ţinut să le adreseze participanţilor un mesaj de susţinere şi succes din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Şi, uite aşa, chit că vor unii să recunoască sau nu, astăzi, pentru judeţul Olt, în planul politicilor publice, Emil Albotă e cam singurul care mai ţine contactul cu lumea de la centru, cu Bucureştiul, care, pentru unii înseamnă acum un pariu pierdut…
Hai să fie! Nici chiar aşa…
Potrivit unei informări asumate de către persoane cu funcţii de conducere în cadrul Spitalului de Psihiatrie de la Schitu Greci, aici vin să se trateze pacienţi cu probleme specifice din Statele Unite ale Americii şi din Elveţia. Aleg acest loc pentru că am avea condiţii hoteliere de excepţie, cât şi medicaţii, unele mai bune ca altele. Informaţia este atât de tare încât, dacă ar fi apărut pe 1 aprilie n-ar fi crezut-o nimeni. Aşa, însă, trebuie luată cu rezervele de rigoare! Ştim cu toţii calitatea sistemului sanitar din România, iar, deocamdată, Oltul nu face parte din altă ţară. Mai avem să căutăm pe facebook pozele elveţianului şi ale americanului, în timp ce savurează, cu nesaţ, zeama lungă de cartofi, pregătită cu borşul tradiţional de la Alexe. La felul doi, nici nu mai contează reţeta…
Nimic nu se pierde! Totul se dă la cine trebuie: Florin Bît renovează Poliţia Locală Slatina!
Ales consilier local pe listele PPDD, acolo unde s-a remarcat printr-o campanie ostilă PSD-ului, Florin Bît a profitat de ordonanţa lui Dragnea pentru a deveni social-democrat cu acte în regulă. În consecinţă, fără nici o activitate vizibilă în interesul cetăţenilor, în consiliul local, alesul local s-a apucat să facă mici afaceri prin interpuşi. În prezent, o firmă apropiată de acesta lucrează de zor la Poliţia Locală Slatina. Acolo unde a primit o lucrare prin încredinţare directă de la executiv. Mai precis, în interiorul clădirii se desfăşoară lucrări superficiale de vopsire a pereţilor şi a uşilor. Cea mai frumoasă culoare e maro-ul închis dat uşilor istorice din incintă. Un maro atât de închis care miroase tare înţepător. A vopsea proaspătă, evident! Mai precizăm că ordonatorul de credite al acestor lucrări nu este comandantul Poliţiei Locale, inimosul Adrian Pop. Altfel, afacerea e minoră, dar… aşa au început şi cei care sunt mari pe piaţă astăzi: cu o pensulă, cu o bidinea şi cu încredinţări directe. În rest, mai trebuie ştiut că: pentru meritele sale politice, Florin Bît a fost promovat pe o funcţie care nu presupune să faci nimic, dar se plăteşte de la buget. La Parcul Industrial Slatina…
Poliţia Locală Slatina a făcut 26.615 lei într-o săptămână. Din amenzi. Neimpozabili
Cine nu e cuminte, primeşte amendă de la Poliţia Locală Slatina, cea care asigură liniştea cetăţenilor ce merg în siguranţă pe străzi. Restul, e doar ghinion, dacă se întâmplă ceva letal. Astfel, până atunci, poliţiştii locali au aplicat amenzi celor care nu au respectat legea. În perioada 12-18 octombrie a.c. Au existat 42 de solicitări directe la Poliţia Locală Slatina prin numerele de telefon 954/0249.422.245. 25 este numărul de autosesizări prin intermediul sistemului de monitorizare video. Poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni precum: fluidizare trafic, opriri, staţionări, parcări neregulamentare: acordare sprijin reprezentanţilor Primăriei municipiului Slatina – compartiment Autoritatea Tutelară, în vederea realizării anchetelor sociale; verificări teren-existenţă autorizaţii de construire şi respectarea proiectului; organizare patrulă mixtă cu Poliţia municipiului Slatina pentru derulare acţiuni privind asigurarea unui climat de siguranţă publică pe raza municipiului Slatina în zonele cunoscute cu grad sporit de risc, în special în zona adiacentă discotecilor, cluburilor de noapte şi zona Grădişte, Zăvoiului, Fundătura Oltului.
Delapidarea de la Prestaţii Sociale. Unde a fost Ileana Ghiţă?
A izbucnit scandalul. Cum-necum, s-a aflat că un funcţionar de la AJPIS Olt (Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială) a emis chitanţe false către cetăţenii plătitori de debite, în vederea sustragerii efective a unor sume de bani cuvenite instituţiei. Pentru cea care a băgat mâna în banii statului urmează o anchetă, stabilirea unui prejudiciu, un dosar penal şi aproape imposibil de scăpat: o condamnare. Problema care ar fi trebuit să se pună şi este de luat în seamă aici e următoarea: dacă managerul instituţiei, Ileana Ghiţă, putea să creeze un cadru instituţional de administrare a instituţiei, prin care să nu se întâmple aşa ceva?! Din datele oficiale prezentate pe caz se nasc, aşa, ca ciupercile după ploaie, multe întrebări. Căci, oricum ar fi, în mod normal nu se putea întâmpla aşa ceva. Oricum, procurorii au de lucru…