Asociaţia pentru dezvoltare şi promovare socio-economică CATALACTICA în parteneriat cu Asociaţia pentru dezvoltare integrată din Slatina şi Asociaţia pentru promovare incluzivă INTEGRAT din Bucureşti au organizat vineri, 13 iunie 2014, conferinţa de lansare a proiectului strategic “CALIFICAT – Calificarea angajaţilor necalificaţi prin furnizarea programelor de formare profesională continuă adecvate regiunilor SV Oltenia si Bucureşti Ilfov”, POSDRU/164/2.3/S/141788.
Proiectul are o durată de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” Domeniul major de intervenţie 2.3 „Acces şi participare la Formare Profesională Continuă”.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de calificare şi recalificare pentru 840 de angajaţi necalificaţi din domeniile construcţiilor, confecţiilor şi alimentar din regiunile SV Oltenia si Bucuresti-Ilfov, contribuind la facilitarea/îmbunătăţirea accesului şi participării la programe de formare profesională continuă (FPC).
CALIFICAT doreşte să contribuie la facilitarea accesului şi participarii la programe de formare profesională continuă a angajaţilor necalificaţi, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, din regiunea Sud-Vest Oltenia (judetele: Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti), din judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti.
Proiectul se adresează angajaţilor necalificaţi din mediul rural şi urban (50% femei) cu vârste cuprinse între 18-64 de ani şi care îţi desfăşoară activitatea în domeniile construcţiilor, confecţiilor şi alimentar.
Programele de Formare Profesională se vor desfăşura în judeţele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Ilfov şi în toate sectoarele municipiului Bucureşti, pentru următoarele meserii: lucrător finisor în construcţii, lucrător în structuri pentru construcţii, operator confecţioner industrial, lucrător în tricotaje-confecţii, brutar, lucrător în morărit şi panificaţie.
Toate cursurile de calificare sunt de nivelul 1, cu o durată de 360 ore. Orele de pregătire teoretică în număr de 120 se vor desfăşura după încheierea orelor de muncă, în săli închiriate la sediul firmelor de care aparţin angajaţii selectaţi sau în săli apropiate sediilor firmelor selectate. Cele 240 de ore de pregătire practică se vor desfăşura la locul de muncă al beneficiarilor.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi: ADPSE CATALACTICA, Str. Simetriei, Nr. 18A, sector 2, Bucuresti, telefon: 021/ 2401410, fax: 0314381006, e-mail: calificat141788@gmail.com.