Acasă Politic Analiza rezultatelor de la europarlamentare prin ochii învingătorilor

Analiza rezultatelor de la europarlamentare prin ochii învingătorilor

46

După cinci zile de la victoria obţinută de PSD la europarlamentare, în judeţul Olt, greii partidului au ieşit să-şi declare şi susţină scorul obţinut. Paul Stănescu, Dan Ciocan, Daniel Bărbulescu, Marius Oprescu, Darius Vâlcov, Emil Moţ, Alexandru Stănescu, Virgil Delureanu, Florin Iordache, Cătălin Grecu au ieşit în conferinţa de presă pentru a bifa reuşita. Astfel, senatorul Vâlcov, alături de preşedintele CJ, Stănescu şi vicepreşedintele CJ, Oprescu, au mulţumit, pe rând, alegătorilor ce au votat cu PSD la europarlamentare.
Cu scorul obţinut, aşteptările sunt mari în vederea susţinerii marilor proiecte de investiţii asumate pentru judeţul Olt: bani pentru apă, canalizare, drumuri, cât şi autostrada Piteşti-Slatina-Craiova. Pentru a doua oară, preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, a vorbit despre demisie, în cazul în care Oltul nu va fi sprijinit de la centru. Altfel, pesediştii de la Olt vor să-l susţină pe Ponta să candideze la toamnă, în condiţiile în care, chiar cel susţinut se pare că nu mai vrea acest lucru
Paul Stănescu – mulţumiri, promisiuni şi speranţe de viitor
Pentru început, relaxat, liniştit şi foarte încântat de rezultatul alegerilor europarlamentare desfăşurate în ultima duminică a lunii mai, anul 2014, Paul Stănescu – preşedintele PSD Olt şi totodată unul din vicepreşedinţii partidului la nivel naţional a precizat: „Alături de echipa PSD de la Olt, doresc să le mulţumesc cetăţenilor judeţului nostru pentru că au venit în număr foarte mare la vot şi pentru că au fost alături de noi. Am reuşit să formăm o mare echipă, noi cei de la PSD împreună cu cetăţenii judeţului nostru. Ne-am propus să avem un scor bun, iar astăzi suntem foarte mulţumiţi de scorul pe care l-am obţinut la alegerile europarlamentare”.

Ulterior, dorind să scoată în evidenţă importanţa acestor rezultate şi, în egală măsură să tragă un semnal de alarmă cu privire la sărăcia şi nevoile judeţului pe care îl reprezintă, Paul Stănescu, liderul PSD, preşedintele de la CJ, a mai adăugat: „În momentul în care munca noastră politică şi tot acest efort nu vor fi răsplătite sunt dispus, oricând, ca preşedinte al PSD Olt, să-mi dau demisia. Suntem un judeţ sărac. În afară de Slatina care are un anumit standard, judeţul este unul agricol, cu infrastructură precară, atât rutieră, cât şi tot ce înseamnă apă şi canal. (…) Până acum, noi am fost cu voturile şi alţii au fost cu fondurile. Cu toate astea, sunt convins că actualul prim-ministru şi viitorul preşedinte Victor Ponta se va uita cu multă atenţie la noi, la judeţul nostru, am avut asemenea discuţii, trebuie să recunosc, şi sper că ceea ce ne dorim noi, poate nu totul, dar nevoile pe care le avem în judeţul Olt, în următoarea perioadă de timp să trăim în condiţii normale, nu vrem altceva”.

Darius Vâlcov – procente şi încredere
Tot în cadrul conferinţei de vineri, 30 mai 2014, organizată la cinci zile distanţă de la alegerile europarlamentare 25, pentru a face lumină şi pentru a demonstra că PSD-ul nu a slăbit la Olt odată cu destrămarea USL, senatorul Colegiului 1 – Slatina, Darius Bogdan Vâlcov a precizat: „Nu suntem în scorul obişnuit al PSD sau sub scorul obişnuit al PSD. 58,51% este cel mai mare scor din istoria PSD la nivelul judeţului Olt şi la nivel naţional. Acest scor nu s-a obţinut la nicio alegere de către Partidul Social Democrat. La europarlamentare 2009 – 47,05%, locale 2008, parlamentare 2008, când era alt preşedinte – 48,5% Senat, 45,02% Camera Deputaţilor, 34,45% preşedintele consiliului judeţean. Mergem în 1996 şi vedem scorul la Senat de 30% şi la Camera Deputaţilor de 35,7%. Putem merge, însă, şi în 1992 şi vedem 45,99% la Senat şi 42,64% la Camera Deputaţilor. Niciodată PSD la Olt nu a sărit pragul de 50%”.

Marius Oprescu vorbeşte de „Oltul puternic”
După ce în urmă cu ani făcea pasul cel mare, ajungând preşedinte al social-democraţilor slătineni, Marius Oprescu, acum şi vicepreşedinte pe la CJ, se mândreşte cu performanţele organizaţiei pe care o reprezintă: „Cetăţenii din judeţul Olt au dovedit încă o dată că au încredere în noi. Acum doi ani de zile, am venit în faţa lor cu un proiect şi iată că am realizat acel proiect. Suntem Oltul puternic. Am dovedit că nu întâmplător am ajuns pe primul loc pe ţară, alegeri de-a rândul. Iată că, încă o dată, ne-am propus acest lucru şi l-am realizat.
Mai mult, încercând să mimeze că în această campanie nu s-a depus prea mult efort, uşor ironic, Oprescu punctează: „Fără a fi lipsit de modestie, am reuşit aceste rezultate fără să accelerăm la maximum”.

Darius Vâlcov reaminteşte: „La Olt, USL a înseamnat PSD plus zero”!
De-a lungul timpului, în stilu-i caracteristic, cu toate că PSD-ul era în alianţă cu PNL-ul, ori de câte ori avea ocazia, senatorul Darius Vâlcov le arunca săgeţi albastre (sic!) colegilor din Uniune. Mai exact, sigur pe el, parlamentarul oltean spunea: „La Olt, USL înseamnă PSD plus zero!”. Acum, după ce liberalii au părăsit corabia puterii, acelaşi Vâlcov revine în forţă:  „S-a mai confirmat ceva. Aproape doi ani de zile, v-am spus că USL, la Olt, înseamnă PSD plus zero. USL-ul în 2012 a obţinut 63,7%., acum 58,5%. Ce mi-e 58,5%, ce mi-e 63,7%. Deci USL a fost la Olt, PSD plus zero. Să iei aproape 60% singur şi 63% în USL, când practic alte partide nu prea mai existau în judeţul Olt, spune mult despre cât ajutor am primit noi din partea foştilor parteneri de la guvernare, cei care au hotărât să iasă pe uşa din dos, atât din această alianţă cât probabil că şi din istorie, când îşi vor schimba şi sigla, şi numele şi tot ce mai consideră ei de cuviinţă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.