În urmă cu aproximativ o săptămână, vineri, 14 iunie 2013, aproape de orele prânzului, la noul campus al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMV), amplasat în strada Strehareţi Nr. 150, Facultatea de Management, Inginerie Economică şi Dezvoltare Rurală – Filiala Slatina, a organizat festivitatea de premiere a ultimei promoţii de tineri absolvenţi ai facultăţii din municipiul reşedinţă de judeţ.
La evenimentul amintit, alături de prof. dr. Ion Bozgă, directorul Filialei din Slatina, au mai fost prezenţi conf. univ. dr. Gheorghe Stan, fostul director şi totodată întemeietorul filialei oltene, prof. univ. dr. Dinu Toma – decanul facultăţii din Bucureşti, prof. univ. dr. Manea Drăghici, prof. Simona Antonie – directorul Colegiului Naţional „Carol I” Slatina, Emil Marinescu – subprefectul judeţului Olt, Mihaela Stana – viceprimarul Slatinei, profesori din colectivul facultăţii locale (Victor Tiţa, Dragoş Smedescu) şi bineînţeles tinerii absolvenţi – promoţia 2013.
De 15 ani alături de tinerii olteni
Din start, trebuie amintit faptul că Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală este una din cele şapte facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), universitate care se numără printre cele mai vechi instituţii de învăţământ din România.
În ceea ce priveşte Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina a fost înfiinţată în anul 1998, fiind autorizată şi acreditată pe baza H.G. nr. 535/1999, apărută în M.O. nr. 639/07.12.2000 şi a Hotărârii ARACIS nr. 3931/03.05.2010.
Astfel, conform informaţiilor oferite de reprezentanţii filialei de la Slatina reţinem că în prezent Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală are un număr considerabil de studenţi repartizaţi, la alegere, pe următoarele specializări: „Inginerie economică în agricultură” – cursuri de zi si ID, cu o durata de 4 ani; „Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism” – cursuri la ID, cu o durata de 4 ani. Mai mult decât atât, oferta pusă la dispoziţia absolvenţilor olteni cuprinde şi alte forme de învăţământ, tip masterat, având cursuri de zi cu o durată de doi ani în următoarele specializări: Management în agroturism şi alimentaţie publică; Management în Agrobusiness; Managementul calităţii şi inovaţiei; Management în audit intern;
În plus, pentru toţi cei interesaţi, aducem la cunoştinţă şi faptul că absolvenţii facultăţii din Slatina, amplasată lângă Colegiul „Carol I” (Agricol), pot ocupa ulterior locuri de muncă în numeroase sectoare de activitate: comerţ şi marketing, agricol/servicii, agroindustrial, consultanţă, administraţie şi chiar mass-media.
Campus nou şi planuri de viitor
Aşa cum promiteau cândva, se pare că luna trecută oficialităţile locale şi judeţene au reuşit să ducă la bun sfârşit proiectul de reamenajare al Facultăţii din Slatina. Astfel, prin fondurile europene primite, Filiala din municipiul reşedinţă de judeţ deţine astăzi un centru complet schimbat, cu săli de curs moderne şi spaţioase, dotate cu internet şi numeroase utilităţi, la care se mai adaugă un amfiteatru la fel de generos – peste o sută de locuri, cu videoproiector, sistem audio-video, sistem teleconferinţă şi bineînţeles acces la internet.
De altfel, în legătură cu cele menţionate, în deschiderea festivităţii de vinerea trecută, gazda evenimentului, directorul Ion Bozgă a precizat: „Suntem azi într-o locaţie modernă, în care studenţii noştrii, profesorii şi bineînţeles elevii liceului de specialitate vor putea să-şi desfăşoare pe viitor activitatea. Avem acum un lăcaş nou, de cultură şi mare ţinută. De aceea, mă simt obligat şi îmi face plăcere să le mulţumesc încă o dată celor care, cu ani în urmă, au depus eforturi pentru finalizarea acestui proiect, să-l susţină, să-l finanţeze şi în final să-l materializeze: Darius Vâlcov şi Minel Prina, fostul şi, respectiv, actualul primar al municipiului Slatina”.
În altă ordine de idei, conform aceluiaşi reprezentant al Facultăţii din Slatina, există şi alte proiecte de viitor, planuri şi interese notabile care, odată puse în aplicare vor genera progres continuu, ducând în cele din urmă la mult aşteptata creştere a actului educaţional şi chiar la întărirea acestei filiale care se află în plină ascensiune…
Discursuri, aplauze şi diplome de excelenţă
Aşa cum era de aşteptat, după cuvântul de început al directorului Ion Bozgă, rând pe rând, au adresat mesajul lor, subprefectul Emil Marinescu, viceprimarul Mihaela Stana, dar şi profesorii de marcă ce activează la Slatina, în frunte cu Gheorghe Stan şi Dinu Toma.
Ulterior, conform programului, s-au oferit şi diplome de excelenţă pentru activitatea desfăşurată în cadrul facultăţii, dar şi pentru sprijinul acordat modernizării instituţiei, decanului facultăţii Dinu Toma, prof. univ. dr. Manea Drăghici, subprefectului Emil Marinescu, viceprimarului Mihaela Stana, dar şi primarului Slatinei, Minel Prina.
Festivitatea s-a încheiat frumos, odată cu acordarea diplomelor de absolvent şi înmânarea cheii simbolice a facultăţii celor din anul III, studenţilor de azi, inginerilor sau fermierilor de mâine…