O diplomă de excelenţă pentru Aurelian Bondrescu
În perioada 28-30 mai, la Bucureşti, a fost organizat Târgul Internaţional de Investiţii, Ediţia a II-a – Împreună Reconstruim România.
Evenimentul a avut ca parteneri Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Comunelor din România, Patronatul Român. În lista invitaţilor de onoare s-au regăsit ambasadori, ataşaţi comerciali, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice de la Bucureşti, reprezentanţi ai camerelor de comerţ bilaterale. (A.D)
Pentru seminariile desfăşurate cu ocazia târgului au beneficiat de timpi alocaţi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice; Ministerul Fondurilor Europene; Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice; Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Ministerul Economiei; Ministerul Transporturilor; prestigioase companii private internaţionale. Printre participanţi s-au aflat reprezentanţi de frunte ai administraţiei centrale şi locale din România; investitori internaţionali; companii private din România; reprezentanţi ai autorităţilor centrale, ministere şi agentii; reprezentanţi ai băncilor din România; reprezentanţi ai patronatelor.
Actiunea în sine a reprezentat o platformă care a reunit: primari şi reprezentanţi de frunte ai administraţiilor locale din România, preocupaţi de dezvoltarea durabilă a comunităţilor pe care le reprezintă şi mai ales de identificarea unor surse de finanţare pentru proiectele proprii de dezvoltare economică şi socială; investitorii internaţionali interesaţi să participe la dezvoltarea accelerată a ţării; reprezentanţi ai misiunilor diplomatice de la Bucureşti, ai camerelor de comerţ şi a structurilor patronale; companii private interesate de identificarea de noi parteneriate de afaceri de tip parteneriat public-privat; reprezentanţi ai autoriăţilor centrale, ministere şi agenţii; reprezentanţi ai băncilor din România.
Subiectele dezbătute în cadrul seminariilor au fost: Caravana fondurilor europene; Cum să creştem împreună gradul de absorbţie al finanţărilor disponibile pentru România; Linii de finanţare UE: proiecte prioritare în România; Parteneriatul public-privat, start spre dezvoltare; Investiţii în dezvoltarea durabilă a localităţilor, motor al creşterii economice în România; Piaţa muncii încotro?; Dialogul social, premisă a reconstrucţiei economice în România; Soluţii de finanţare bancară pentru mediul de afaceri în România; Agricultura românească şi rolul ei în cadrul strategiei naţionale de dezvoltare durabilă în România; Insuficienţa legislativă şi lipsa de voinţă politică.
O recunoaştere pentru Dobrun, un premiu pentru Aurelian Bondrescu
Cu ocazia Târgului Internaţional de Investiţii – Împreună reconstruim România, doar o mică parte dintre invitaţi a beneficiat de aprecieri din partea organizatorilor. În acest sens, prin proiectul internaţional de promovare şi dezvoltare – Cartea Primăriilor din România, Primăria comunei Dobrun, condusă de Aurelian Bondrescu, a primit diploma de excelenţă. O recunoştinţă pentru meritele deosebite obţinute în dezvoltarea locală. Asta, pentru că Dobrunul, astăzi, este un aşezământ rural, unde dezvoltarea integrată a comunităţii este o certitudine şi nu un pachet de promisiuni, cum se întâmplă prin alte părţi.
Despre premiul primit, cu emoţie, Aurelian Bondrescu declară în exclusivitate pentru Ziarul de Olt: „Într-adevăr, avem o diplomă de excelenţă, ce a fost acordată comunei Dobrun, de altfel singura comună din judeţul Olt ce a primit o astfel de diplomă, în cadrul unui târg organizat de Avangarde şi Ministerul Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi a altor ministere, cu participarea reprezentanţilor ambasadelor din România, pentru investiţiile realizate în comuna noastră, în această perioadă. În plus, mai vreau să spun că din Regiunea Sud-Vest Oltenia au mai fost premiate doar câteva comune: din Gorj, din Dolj şi din Olt. Acest premiu ne obligă pe viitor să continuăm ceea ce a început cu foarte mulţi ani în urmă: dezvoltarea comunei Dobrun”.