A fost în NOIEMBRIE 1989 și „se înscrie” în încercările de înlăturare a LUI ce au existat în cei 24 de ani cât a deținut puterea supremă. Sigur că nu trebuie să surprindă, pentru că, la urma urmelor, așa ceva „avea loc” peste tot în lume, indiferent de culoarea regimului politic. UNEORI „s-a mai aflat” de așa ceva și s-a mai „spus” pe „ocolite”.
În privința LUI au fost reale intenții, mai ales ale KREMLINULUI, de a-l înlătura de la putere folosind chiar „orice metodă” și nu întâmplător generalul N. M. (Nicolae Militaru) făcea cunoscută o „decizie” a lui L. BREJNEV în acest scop.
Despre NOIEMBRIE 1989 se poate relata AZI, pe scurt, câte ceva în legătură cu o DIZIDENȚĂ INTELECTUALĂ LITERARĂ (curios ce coincidență cu SCRISOAREA INTELECTUALILOR – Noiembrie 2020). ATUNCI, după furtunoase dezbateri ale complotiștilor, în BAIA apartamentului unei DOAMNE – „prea apropiată” de un viitor LIDER al U.S (N. M.) s-au întocmit două liste cu „ANUMIȚI”.
– UNA cu „nomenclaturiști” ce trebuiau arestați ȘI ALTA tot cu „nomenclaturiști” care să preia PUTEREA, pe care este INTERESANT să-i facem cunoscuți (pentru prima, deocamdată NU!)
După înlăturarea „aparatului personal de securitate” al LIDERULUI se constituia NOUA PUTERE de partid și de stat, în special cu FOȘTI MARGINALIZAȚI în EPOCĂ, „legați” de „LOJA SUI GENERIS” (de la COMANA) de care am mai amintit.
– GOGU RĂDULESCU – președintele Consiliului de Stat;
– ȘTEFAN ANDREI – prim-ministru al GUVERNULUI;
– CONSTANTIN MITEA și PAUL NICULESCU MIZIL – secretari ai P.C.R.;
– MINIȘTRI: ION STĂNESCU (Interne), CORNELIU MĂNESCU (Externe), ALEXANDRU BÂRLĂDEANU (Economie), MIHAI DIAMANTOPOL (Finanțe);
– ALTE ministere și funcții la P.C.R.: ION CETĂȚEANU, ILIE VĂDUVA, VASILE PUNGAN, MIHAIL FLORESCU, ION URSU;
– ALȚI înalți demnitari: DUMITRU POPESCU, MAXIM BERGHIANU, MARCEL DINU, IOAN UNGUR, ANETA SPORNIC, SUZANA GÂDEA.
Între EI figura și „ION T. LEAGĂ” pentru PARTID, deși era socotit fidel și ascultător, mai ales de ELENA CEAUȘESCU. Confirm și eu asta, pentru că am avut o întâlnire cu el în toamna anului 1980, când, răspunzând de campania de toamnă pentru OLT, mi-a solicitat să sprijin finalizarea recoltării porumbului prin „contribuția” unor elevi.
L-am refuzat motivându-i că ELENA CEAUȘESCU, prim-vicepriministru (CA ȘI EL), dar și PREȘEDINTA CONSILIULUI SUPERIOR al EDUCAȚIEI și ÎNVĂȚĂMÂNTULUI a dispus ca începând cu data de 20 OCTOMBRIE să se încheie orice practică agricolă și toți elevii să intre la clasă. Ca urmare, la auzul numelui, foarte respectuos, a înțeles.
În plus, mai era CEVA, căci în calitate de coordonator direct al INVESTIȚIEI „CENTRALA NUCLEARĂ CERNAVODĂ” a adus partenerului canadian „servicii” imense pentru care „D.C.E.” considera că trebuie încătușat (dar familia sa, după revoluție, a avut o anumită „evoluție”, tocmai pe acest considerent).
„COMPLOTUL” s-a bucurat, se pare, de o anumită „ÎNȚELEGERE” și din partea UNORA de la ACADEMIA „ȘTEFAN GHEORGHIU” despre care CURSANȚII credeau că este o școală SUPERIOARĂ, iar pentru „CALIFICAȚI” era un fel de școală postuniversitară.
Numai că în perioada rectoratului, LEONTE RĂUTU, acolo au avut „deschidere” o serie de „STRĂINI” și din Est și din Vest, cu „misiune”, care „penetrau” mediul politic înalt, inclusiv C.C. al P.C.R.
O făceau cu ușurință, căci încă din 1979, printr-un celebru ordin al LIDERULUI, oficializat printr-o hotărâre a C.P.Ex., SECURITATEA nu avea voie „să intre” la ȘTEFAN GHEORGHIU. Numai că, din nou, s-a găsit soluția prin ofițeri, chiar generali – CURSANȚI – și în acest fel se cunoșteau „conexiunile externe” ale celor în cauză, ca de pildă EUGEN DIJMĂRESCU, M.I., I.M.P. și alții…
În cele din urmă, însă, TOȚI ACEȘTIA, „CE AU SEMĂNAT N-AU CULESC”, dar au făcut-o ALȚII în DECEMBRIE 1989. Ce „s-a ales” se vede „AZI”.