Acasă Actualitate CAO reacţionează: „Jocurile politice și de imagine ale unui prefect în căutare...

CAO reacţionează: „Jocurile politice și de imagine ale unui prefect în căutare de notorietate și capital electoral nu au nicio legătură cu activitatea Companiei de Apă Olt”

71

În urma apariției pe rețelele de socializare a unui clip cu informații false postat de prefectul de Olt, Mario De Mezzo, legat de incidentul de pe strada Silozului, din seara zilei de 9.09.2023, Compania de Apă Olt reacţionează prin intermediul unui comunicat de presă, pe care îl redăm integral.

În zona străzilor Silozului – Constructorului, Compania de Apă Olt, prin antreprenorul care se ocupă de execuția lucrărilor, are în desfășurare investiții pentru reabilitarea rețelelor de apă, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020.
Conform contractului de lucrări, antreprenorul montează și hidranți de incendiu care nu sunt încă funcționali pentru că lucrările nu s-au finalizat și rețeaua nouă de alimentare cu apă nu este branșata la rețeaua de distribuție apă a municipiului Slatina.
În data de 9.09.2023, la solicitarea ISU Olt, conducerea Companiei de Apă Olt, a luat decizia de a crește, timp de câteva ore, presiunea apei furnizate în rețea pentru a asigura necesarul de apă pentru hidranți, în timpul intervenției dificile a pompierilor.
În plus, conducerea Companiei de Apă Olt a pus la dispoziția echipelor de intervenție ale ISU Olt și un punct de branșare din stația de hidrofor, amplasată la Autogara Slatina, pentru alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție, de unde s-a furnizat apă la o presiune mai mare decât din rețeaua de distribuție apă a municipiului Slatina, reducând considerabil timpul de intervenție.
În municipiul Slatina există 13 astfel de sisteme de hidrofor, necesare pentru alimentarea cu apă a blocurilor mai înalte de P+4, sisteme care au montate piese speciale compatibile cu piesele de cuplare de ale furtunirilor de la mașinile de intervenție ale ISU Olt.
Compania de Apă Olt și ISU Olt colaborareaza pentru prevenirea sau intervenția în astfel de cazuri, având o hartă în sistem GIS privind locurile de amplasare a hidranților.
Compania de Apă Olt a montat 125 de hidranți, în municipiul Slatina, iar numărul lor va creste după ce vor fi finalizate și recepționate toate lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă, pe care sunt montate și rețele noi de hidranți, așa cum este și pe strada Silozului.
Facem toate aceste precizări pentru o corectă informare a cetățenilor din municipiul Slatina!
Jocurile politice și de imagine ale unui prefect în căutare de notorietate și capital electoral nu au nicio legătură cu activitatea Companiei de Apă Olt.
Personalul Companiei de Apă Olt este prezent 24 din 24 de ore în Stațiile de Pompare, de Epurare sau la intervenții, asigurăm alimentarea cu apă a municipiilor, orașelor și comunelor din aria de operare, colaborăm cu toate instituțiile abilitate, oferim soluții rapide în caz de incidente majore
Noi, Compania de Apă Olt facem parte din comunitate!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.