Acasă Actualitate Deputatul Gigel Ştirbu, iniţiator al proiectului de interzicerea publicității la țigări electronice...

Deputatul Gigel Ştirbu, iniţiator al proiectului de interzicerea publicității la țigări electronice și dispozitivele cu tutun încălzit

72

Deputatul liberal Gigel Știrbu a depus în Parlament un proiect legislativ care prevede interzicerea publicității la țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, potrivit unui comunicat de presă.
În iniţiativa legislativă este prevăzută modificarea articolului 29 din Legea nr. 504/2002 a audiovizualului, introducându-se și interdicţii privind promovarea comercială a țigărilor electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

„Cea mai mare parte a publicităţii stradale din România este marcată, în prezent, de publicitatea la țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit. Pentru acest motiv, propun interzicerea oricărei forme de publicitate pentru pentru țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit. Este absolut necesară prezenta inițiativă legislativă pentru că rezultatele anchetelor epidemiologice indică o situaţie alarmantă în ceea ce priveşte consumul de tutun în rândul copiilor şi adolescenţilor din România, şi impun adoptarea de urgenţă a unor măsuri care să accelereze scăderea numărului de tineri care încearcă şi ulterior continuă consumul produselor din tutun”, a spus deputatul.

Articolul precedentGabriel Dima Buliteanu este noul coordonator al AUR Slatina
Articolul următorSiminica Mirea a obţinut modernizarea a trei treceri la nivel cu calea ferată din Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here