Acasă Actualitate Proiectul Educațional „N-am venit să cerem/Am venit să dăm”

Proiectul Educațional „N-am venit să cerem/Am venit să dăm”

366

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sebastian și a unor preoți din eparhie care au dorit să facă o bucuriei oamenilor din parohiile lor, luni, 19 decembrie a.c. , Corala Cuza condusă de Dl Dir. Prof.Alin Bolboașă Șofaru plecată în turneu prin țară a poposit în Județul Olt. Tinerii liceeni conduși de profesorul lor și însoțiți de 3 cadre didactice au pornit cu un autocar plin de daruri din București. Preoții au trimis către coordonatori câte 10 scrisori ale copiilor cu situație materială precară iar elevii Liceelor Alexandru Ioan Cuza si Victoria au onorat tot ceea ce au găsit scris plus ce au simțit ei că pot să dăruiască. La ora 9 dimineața Corala Cuza deja cânta la invitația Părintelui Constantin Tudor parohul din Văleni I. Aici corul a fost așteptat de Pr. pensionar Tecuceanu Ilie, Primarul localității Șofaru Ion, viceprimar, consilieri, copiii de la școlile din localitate și mulți credincioși.

La finalul concertului, elevii au împărțit darurile pentru parohie plus încă 15 pachete.
Episodul s-a repetat în fiecare parohie care a urmat.
La Biserica Adormirea Maicii Domnului din orașul Drăgănești-Olt la Părintele Lală Gheorghe le-a vorbit copiilor despre iubire și le-a mulțumit cu lacrimi în ochi pentru momentul artistic. La finalul concertului copiii au cântat pe 4 voci și slujba de parastas pentru regreta soție a părintelui.
Următoarea lor oprire a fost în comuna Stoenești la Părintele Alexandru Ioniță unde proiectul s-a desfășurat și înainte de pandemie. Primarul localității împreună cu biroul de asistență socială l-au sprijinit pe preotul lor pentru bună desfășurare a evenimentului.
La Biserica din Enosești, Pr Ionuț Cârstea a așteptat autocarul cu pâine și sare și o biserică plină până la refuz.

Următoarea oprire la Biserica din Colibași unde slujește Părintele Iordache Mihail colindătorii au cântat pentru o biserică plină de copii și bătrâni care s-au bucurat împreună de Nașterea Domnului.
Din dorința de a aduce o mare bucurie Preasfințitului Părintele Sebastian, Corala Cuza a susținut un concert de colinde la Casa Lazăr din Slatina. La finalul concertului Preasfinția Sa le-a vorbit copiilor despre ce înseamnă bucuria de ” a da” și că într-adevăr ei sunt niște „bogați” pentru că dăruiesc atât un dar muzical cât și un dar material copiilor și oamenilor pe care ii colindă. Părintele Episcop i-a binecuvântat pe tineri și le-a oferit o masă caldă precum și multe daruri.

Ultima oprire a fost în localitatea Colonești la Parohia Bătăreni unde Părintele Iordache Vasile Costinel împreună cu o Biserică neîncăpătoare de mulțimea copiilor și a oamenilor prezenți s-au bucurat de colinde și daruri.
Copiii din București au învățat în acest proiect cât de important este să oferi din ce ai, ei daturi de muzicale si materiale iar oamenii care i-am așteptat daruri de emoție si multă mâncare dar mai ales ce înseamnă să transmiți emoția omului care așteptă Nașterea Domnului.

Alin Bolboaşă Şofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.