Acasă Administrație Slatina verde. Noi autobze electrice

Slatina verde. Noi autobze electrice

633

Primăria Municipiului Slatina continuă investiţia în proiectele verzi, în speţă a parcului auto al Loctrans. Anul trecut, în parcarea Loctrans, au sosit şi au fost date în folosinţă 10 autobuze şi alte șapte au intrat în posesia companiei locale de transport public în comun și așteaptă să fie introduse în circuit. De asemenea, mai este aşteptat un singur autobuz electric, pentru a completa numărul de 18 autobuze conform proiectului.

De anul trecut, municipalitatea a început modernizarea flotei de autobuze ale Loctrans prin implicarea tuturor factorilor decizionali.
„În calitate de Primar al municipiului Slatina, continui să prioritizez obiectivele ce contribuie la creșterea nivelului calității vieții locuitorilor orașului nostru. Un alt obiectiv al prezentului proiect este acela de reducere a cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă, și implicit reducerea numărului de autoturisme în trafic prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce va impacta semnificativ fluidizarea traficului rutier.”, spunea primarul Emil Moţ anul trecut.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în parteneriat cu Unitatea
Administrativ-Teritorială Slatina, implementează proiectul „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m deal, Brașov, Iași, Sibiu, Slatina, Suceava” spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, apelul de proiecte POR/2018/4/4.1/3/ÎN PARTENERIAT.
Proiectul contribuie la scăderea emisiilor de CO2 echivalent din Municipiul Slatina, provenite din transportul rutier, pe baza măsurilor/activităților fundamentate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Slatina. Astfel, achiziționarea de către MDRAP a unui număr de 8 autobuze electrice care să deservească rutele 1, 1A, 1B, 2 și 5 de transport local de călători din Municipiul Slatina, a 3 stații de reîncărcare rapidă și a 8 stații de reîncărcare lentă,
în baza unui Acord de parteneriat și a unui Protocol de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale poate simplifica și grăbi procesul de absorbție a fondurilor europene și de conformare cu reglementările și angajamentele la nivelul Uniunii Europene cu privire la reducerea emisiilor de CO2.

În ceea ce privește cheltuielile eligibile ale partenerilor reprezentați de unități administrativ-teritoriale, cofinanțarea proprie a fiecărui partener este de minimum 2% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente activităților proprii din proiect, conform Acordului de parteneriat.
Lider de parteneriat – Valoarea totală a activităților proprii incluse în proiect – 720.000,00 lei;
Valoarea corespunzătoare activităților neeligibile proprii din proiect (în lei și %) 0;
Valoarea eligibilă aferentă activităților proprii incluse din proiect – 720.000,00 LEI
Valoarea contribuției liderului de parteneriat la valoarea eligibilă aferentă activităților proprii incluse în proiect (în lei și %)- 108.000,00 lei reprezentând 15% din valoarea eligibilă aferentă activităților proprii incluse în proiect.
Partener – Valoarea totală a activităților proprii incluse în proiect: 27.338.239,88 lei;
Valoare TVA: 4.306.412,35 lei;
Valoarea corespunzătoare activităților neeligibile proprii din proiect (în lei și %): 0 lei
Valoarea TVA neeligibilă aferentă cheltuielilor eligibile: 3.891.999,9 lei;
Valoarea TVA eligibilă aferentă cheltuielilor eligibile: 414.414,35 lei;
Valoarea eligibilă totală aferentă activităților proprii incluse din proiect: 23.446.239,98 lei;
Valoarea contribuției partenerului la valoarea eligibilă aferentă activităților proprii incluse în proiect (în lei și %): 468.924,80 lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.