Acasă Actualitate LIDERI DIN LUMEA ÎNTREAGĂ, „TREZIȚI-VĂ!”

LIDERI DIN LUMEA ÎNTREAGĂ, „TREZIȚI-VĂ!”

182
       Deși păream una dintre cele mai sănătoase UMANITĂȚI din ISTORIE, dintr-odată, ne-am trezit a fi una dintre cele mai NEFERICITE din cauza unor politici de ultim moment. Inițial nu ne era clar dacă OMENIREA va avea de suferit până când am ajuns la ziua de AZI, cu dramele sale și cu previziunile cele mai sumbre, astfel că MAPAMONDUL a intrat în „STARE DE SPAIMĂ”.
      Dintr-odată, a apărut umbra unor mari semne de întrebare: CINE SUNTEM? DE UNDE VENIM? UNDE MERGEM?

Firesc ar fi ca răspunsurile să fie „coordonate” de LIDERII LUMII, fie MARI, fie MICI, dar de cele mai multe ori, modul cum reacționează evidențiază că având „FRICA-N OASE”, se demonstrează că raportul dintre RESPONSABILITATEA pe care o clamau în timp de „LINIȘTE” și pericolul actual pe MAPAMOND este INVERS PROPORȚIONAL.
Cu speranța că vor înțelege menirea și responsabilitatea ce le revin AZI, mai limpede ca oricând, pentru SOARTA PLANETEI și a locuitorilor ei, ANUL 2022 să devină anul de referință pentru O ALTFEL DE POLITICĂ schimbată la 180 grade față de CEA ACTUALĂ. Asta presupune noi întrebări cu RĂSPUNSURI pe măsura unui VIITOR PAȘNIC și SIGUR pentru planetă, cu ÎNVĂȚĂMINTE necesar a fi aplicate imediat:
1. De ce fiecare LIDER MARE a „abordat” de-a lungul timpului, în mod egoist, „POLITICA”, deși fiecare era CONVINS că asta nu servește și nu protejează generațiile din marea parte a LUMII?
2. De ce n-au utilizat resursele planetei în interesul tuturor națiunilor asigurându-le o viață îndestulătoare, căci sunt convins că știu faptul că 25.000 de semeni mor în fiecare zi din pricina sărăciei și foametei?
3. Cât de inutile par ACUM uriașele cheltuieli pentru o înarmare distrugătoare, când PERICOLUL este atât de mare, fără să poți face CEVA pe PLANETĂ?
4. Cât contează pentru VIAȚA TUTUROR investirea banilor cheltuiți pentru înarmare, în scopul eradicării „mizeriei” mondiale, al educării, al asistenței medicale pentru eliminarea surselor de poluare și protecția apelor, a pădurilor și a altor zone naturale ce asigură APA POTABILĂ?
5. Ce sens a avut ESCROCAREA a numeroase ȚĂRI din întreaga LUME pentru sume ce ajung la multe trilioane de dolari, care a avut ca rezultat o situație în care „CIVILIZAȚIILE BOGATE” sunt lovite de cele mai înalte rate de sinucidere, de consum de droguri, de violență ș.a.m.d.?
6. Unde au dus, la urma urmei, mijloacele murdare utilizate de OAMENII DE LA VÂRF – fraude financiare, mită, șantaj, alegeri trucate, crime… decât la ce se petrece sub ochii noștri: EȘECUL GLOBALIZĂRII?
7. Cum de n-ați înțeles că LUMEA se confruntă tot mai des cu CRIZE INSURMONTABILE, mai ales că MILENIUL III a debutat cu o perioadă de CRIZĂ CUMPLITĂ – nu uitați 11 septembrie 2001, războiul din IRAK, cele din SIRIA și AFGANISTAN etc, la care se adaugă poluarea, încălzirea globală, genocide și, poate, o CRIZĂ EUROPEANĂ.
8. DINTR-ODATĂ – OAMENII, în fața pericolului actual, sunt cu adevărat „EGALI”, fie că vorbim de cei de la „CENTRU”, fie de cei de la „PERIFERIE”, chiar dacă primii sunt PUȚINI, iar CEILALȚI de ordinul miliardelor. Dispare „statutul” special al celor PUȚINI în fața NECUNOSCUTULUI iar SUPERPUTERILE amenință tot mai direct pacea.
9. ÎNȚELEGEȚI că TOȚI sunt amenințați de PERICOLE, nu doar acum, căci acestea nu țin cont de cei care ÎNOATĂ în BOGĂȚIE sau cei care se ÎNEACĂ în MIZERIE și SĂRĂCIE.
10. LIDERI, ÎNȚELEGEȚI că „CEVA” poate prăbuși orice IMPERIU și că NICIUN IMPERIU nu poate dăinui prin EXPLOATAREA ALTORA, ba mai mult, SFÂRȘITUL poate fi ACELAȘI pentru TOȚI.
LIDERI, CEI CARE VĂ SIMȚIȚI, s-a ajuns ACOLO – spre a vă mărturisi „PĂCATELE” ca un început al „POCĂINȚEI” pentru a crea o SOCIETATE DREAPTĂ și ONORABILĂ pentru TOȚI, ferită de VIRUȘI.

Care dintre VOI va fi EROUL OMENIRII?

Profesor
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.