Acasă Politic Florin Barbu: „Avem datoria să aducem banii europeni pentru agricultura românească”

Florin Barbu: „Avem datoria să aducem banii europeni pentru agricultura românească”

125

În calitate de președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și fost director al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Florin Barbu trage un semnal de alarmă asupra urgentării renegocierii PNRR și implicarea specialiștilor din domeniile irigații și agricultură, în discuțiile care se poartă la Bruxelles.
„Noi nu ne ducem la Bruxelles cu erori politice ca USR-iştii care credeau că apa pentru irigații vine din sol, care nu au văzut niciodată un canal sau o stație de irigații, nu au vorbit cu fermierii care investesc în sistemele de irigații și au înființat OUAI-uri.
Avem ocazia unică de a aduce bani pentru dezvoltarea sistemului de irigații și implicit a agriculturii, de a pune România pe primul loc în Uniunea Europeană, acolo unde poate să ajungă, dar numai dacă ascultam și ii lăsăm sa fie ascultați pe specialiști, pe fermieri, de reprezentanții Organizațiilor de Udători din România.
Potențialul imens al agriculturii românești nu poate fi contestat de niciun oficial european.
Gândiți-vă un pic, dacă în 2021, România a fost pe locul 6 în UE, la producţia de grâu, cu 6,41 milioane de tone, la o suprafață cultivată de 2,146 milioane de hectare (locul 4 în UE), ce ar însemna ca noi să dublam suprafața cultivată – TOP 3 ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.
1. Franța- 30, 073 milioane tone de grâu, 4 513 milioane hectare cultivate;
2. Germania- 22, 121 milioane tone de grâu, 2 533 milioane hectare cultivate;
3. Polonia- 11,728 milioane tone de grâu 2, 472 milioane hectare cultivate.
Pe lângă pachetele de măsuri și legile benefice, adoptate de Guvern și Parlament, pentru cei care lucrează și investesc în agricultura românească, avem nevoie și de banii europeni.
Credeți că noi nu putem face și nu putem fi ca Franța, Germania sau Polonia?”, spune deputatul Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.