Acasă Administrație Brâncoveni. Festivalul „Călușului Oltenesc”, un succes al primarului Ion Cheroiu

Brâncoveni. Festivalul „Călușului Oltenesc”, un succes al primarului Ion Cheroiu

50

Comuna Brâncoveni a îmbrăcat straie de sărbătoare în ziua de Rusalii, când a avut loc cea de-a doua ediţie a Festivalului „Călușul Oltenesc”. După ce a primit delegaţiile ansamblurilor folclorile, s-a dat startul unei zile de sărbătoare.
Pe scena amplasată în zona centrală a comunei, lângă primărie, au urcat ansambluri din judeţ. Deschiderea a fost asigurată de Ansamblul folcloric „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni. Au urcat pe scenă: Formația de dans mixt „Dobruneanca” din Dobrun, Formația de dans fete „Plaiurile Sâmbureștiului” din Sâmburești, Daria Țugui Maria – Brastavățu – solist vocal, „Hora ca la Cilieni”, „Bătute-ar dorul meu, neicuță”, Formația de călușari ”Plaiurile Sâmbureștiului” din Sâmburești, Formația de dans mixt ”Zestrea Poboranilor” din Poboru, Formația de călușari „Dobruneanca” din Dobrun, Formația de dans mixt ”Mugurașii Brâncovenilor – Junior” din Brâncoveni, Formația de dans fete „Dobruneanca” din Dobrun, Formația de călușari „Dor oltean” din Teslui, Formația de dans mixt „Bălteanca” din Bălteni, Bârlădeanu Daria – Vișina – solist vocal, „Dii, dii, murgule, dii !”, „A-nflorit florile-n crâng”, Formația de călușari „Flori de măr” din Curtișoara, Formația de dans mixt „Floare de mărgăritar” din Giuvărăști, Formația de dans fete „Zestrea Poboranilor” din Poboru, Formația de dans mixt „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni, Formația de dans mixt „Oltenașul” din Vișina, Formația de dans băieți „Ulmișorul” din Brastavățu, Formația de dans mixt „Dor oltean” din Teslui, Formația de dans fete „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni, Alexandra Voicu – Perieți – solist vocal, Formația de dans fete „Ulmișorul” din Brastavățu, Formația de dans mixt „Flori de măr” din Curtișoara, Formația de călușari „Ulmișorul” din Brastavățu, Grup vocal „Oltencuțele” din Perieți, Formația de călușari ”Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni.
Spectacolul a continuat cu un program artistic oferit de Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”.

„Ţin să multumesc tuturor celor care au făcut posibil ca evenimentul maraton Festivalul «Călușului Oltenesc», ediţia a II-a, desfăşurată în comuna Brâncoveni, să devină un real succes: Consiliului Judeţean Olt, Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt, Palatului Copiilor Adrian Băran Slatina, Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, ansamblurilor şi participanţilor din toate comunele angrenate în acest eveniment, primarilor de comune, tuturor angajaţilor din Primăria comunei Brâncoveni, consilierilor locali al comunei Brâncoveni, profesorilor de la Şcoala Gimnazială «Voievod Brâncoveanu», Centrului Cultural Brâncoveni, jandarmilor şi poliţiştilor şi nu în ultimul rând minunaţilor spectatori din Brâncoveni. Festivalul «Călușului Oltenesc» continuă! Jos pălăria!”, a declarat primarul Ion Cheroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.