Acasă Actualitate Corabia. Sărbătoare de 9 Mai. 145 de ani de la trecerea armatei...

Corabia. Sărbătoare de 9 Mai. 145 de ani de la trecerea armatei române în Bulgaria, pe podul de la Siliștioara

20

Orașul Corabia a sărbătorit, în Piața Independenței din localitate, ziua de 9 Mai, zi cu tripla semnificație istorica: 145 de ani de la proclamarea Independenței de Stat a României, 77 de ani de la victoria Coaliţei împotriva Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial și Ziua Europei -72 de ani de la declaraţia lui Robert Schuman din 1950, ministrul francez al afacerilor externe, care a lansat conceptul de integrare într-o comunitate supranaţională a tuturor statelor europene. Manifestarea s-a desfășurat în prezența primarului Iulică Oane, a viceprimarului Vlad Sorin Gigi, a consilierilor județeni și locali, directori de instituții, elevi și părinți. După ce s-a intonat imnul de stat al României, prof. Mirela Trandafir a ținut o alocuțiune vorbind despre însemnătatea celor trei sărbători importante din data de 9 Mai. A urmat un Te Deum oficiat de preoții de la biserica Sfânta Treime. Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic și depunerea de coroane de flori la Monumentul Independenței.
„Această zi ne oferă tuturor sentimentul deplin al vieţii trăite în libertate, unitate, solidaritate, respect şi toleranţă. Avem datoria de păstra aceste valori şi de a le transmite generaţiilor viitoare.”, a spus primarul Iulică Oane.

Articolul precedentMarius Iancu: „La mulți ani, români, adevărați cetățeni europeni!”
Articolul următorSiminica Mirea: „Vom depune un nou proiect de lege care vizează desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here