Acasă Actualitate La început de aprilie. Val de sancţiuni pentru şoferii indisciplinaţi

La început de aprilie. Val de sancţiuni pentru şoferii indisciplinaţi

15

Fără a fi vreo păcăleală, chiar de la 1 aprilie, poliţiştii rutieri au „tăiat în carne vie” în primul weekend al lunii aprilie. Astfel, în cadrul activităților, au fost aplicate 624 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 196.990 de lei.

Peste 230 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 108 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, 10 pentru folosirea telefonului mobil la volan, 9 pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 265 pentru alte abateri.
De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost reținute 83 de permise de conducere, dintre care 63 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, şapte pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), şapte pentru depășire neregulamentară și 6 pentru alte abateri.
Au mai fost reținute 15 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Sâmbătă, la prânz, polițiștii au depistat pe Varianta Ocolitoare a municipiului Caracal – VO6G, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 173 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 90 de km/h. Şoferul s-a ales cu o amendă şi cu reţinerea permisului de conducere.
Un alt şofer indisciplinat a fost depistat la Izbiceni, în timp ce conducea o autoutilitară, având permisul de conducere anulat. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.