Acasă Administrație Caracal. Cartiere moderne în capitala Romanaţiului

Caracal. Cartiere moderne în capitala Romanaţiului

85

Două zone defavorizate din Caracal, transformate în cartiere moderne, prin Programul Operațional Regional 2014-2020!
Contractul de finanțare a fost semnat, astăzi, de către directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia, Ștefan-Cătălin Catană, și primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea.

Printre investiții, se numără:
– construirea unui centru comunitar integrat;
– modernizarea infrastructurii sportive a două școli;
– reabilitarea mai multor străzi;
– amenajarea de parcări și spații verzi
Proiectul implementat de Primăria Municipiului Caracal are o valoare totală de aproximativ 8,7 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 7,8 milioane de lei.

„Decalajul de dezvoltare, infrastructură şi investiții între zonele centrale şi cele de la periferie reprezintă o problemă cu care se confruntă mai multe orașe din regiune și pe care autoritățile publice locale doresc să o rezolve cu fondurile europene atrase. Este și cazul Primăriei municipiului Caracal, care, prin proiectul semnat astăzi, urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și implementează acțiuni integrate care vizează intervenții în infrastructura socială, infrastructura de educație și amenajarea spațiului urban degradat”, a declarat Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia.

„Există în comunitatea noastră persoane cu risc de excludere socială, care nu au șanse la educație, la angajare, la o viață mai bună. Și, atunci când reușești să îi ajuți, să le aduci o speranță, simți că ai răspuns încrederii pe care cetățenii au investit-o în tine. Tocmai de aceea, semnarea acestui contract de finanțare este o mare reușită, proiectul este unul deosebit de complex și le va oferi locuitorilor din cele două cartiere vizate condiții mult mai bune de trai. Fără fondurile europene atrase, nu am fi avut posibilitatea să ducem aceste planuri la bun sfârșit”, a spus Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

Din cele șapte proiecte depuse în cadrul POR 2014-2020, Primăria municipiului Caracal a semnat șase contracte de finanțare, prin care vor fi reabilitate și modernizate cartierele urbane marginalizate Carpați și Fânărie, vor fi restaurate și dotate Biblioteca „Virgil Carianopol”, Muzeul Romanațiului și Muzeul de Etnografie „Hagiescu Miriște”, vor fi realizate lucrări pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Caracal și pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului. Valoarea totală a celor șase proiecte contractate este de 51,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.