Acasă Actualitate Emil Albotă: „Acciza la combustibil scade cu 50%, ca urmare a propunerii...

Emil Albotă: „Acciza la combustibil scade cu 50%, ca urmare a propunerii PSD”

52

Deputatul PSD, Emil Albotă spune că acciza la combustibil, care va scădea cu 50%, este o soluție reală, cu efect imediat în buzunarul consumatorului final, litrul de benzină sau motorină urmând să scadă cu 1,2-1,5 lei/ litru.
„Măsura PSD a fost validată în cadrul Coaliției de guvernare și, în scurt timp, ministrul de finanțe social democrat, Adrian Câciu, va elabora actele normative pentru implementarea acesteia.
Coaliția de guvernare a încheiat un acord de principiu privind scăderea accizei la carburanți, pe o perioadă de 3 luni. La pompă, prețul ar urma să fie mai mic cu circa 1.2 – 1.5 lei/litru.
Litrul de benzină și motorină a depășit 7 lei la pompă, dar în curând ar putea să scadă. Liderii Coaliției de guvernare au ajuns la un acord de principiu privind scăderea accizei la carburanți.
Una dintre propuneri este ca aceasta să scadă cu 50% pentru o perioadă de 3 luni. În consecință, la pompă, prețul unui litru de combustibil ar urma să fie mai mic cu aproximativ 1.2 – 1.5 lei. Înainte de o decizie finală, Ministerul Finanțelor trebuie să facă o analiză pe acest subiect”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.