Acasă Actualitate CAS Olt, servicii medicale decontate pentru olteni în Uniunea Europeană

CAS Olt, servicii medicale decontate pentru olteni în Uniunea Europeană

42

Conform unui comunicat de presă, Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunţă că a decontat de peste 3,4 milioane lei pentru pacienţi care s-au tratat în clinici din ţările UE.
Astfel, din această sumă, 1.547.332,44 lei reprezintă contravaloarea prestaţiilor medicale acordate în baza cardului european de sănătate, diferența fiind decontată în baza formularelor europene.
În anul 2021 CAS Olt a eliberat 1933 de carduri europene de sănătate.
Anul trecut 5 olteni au solicitat formularul E112. 3 formulare au fost solicitate pentru boli ale sistemului circulator, 1 formular pentru boli neurologice și 1 formular pentru arsuri. Statele membre UE pentru care s-au emis formularele au fost BELGIA, FRANŢA, GERMANIA și ITALIA.
În momentul în care oltenii doresc să se deplaseze pe teritoriul altui stat din Uniunea Europeană este indicat să solicite şi să aibă asupra lor cardul european de sănătate deoarece în situaţia în care se confruntă cu un risc de îmbolnăvire pot obţine prestaţii medicale din statul respectiv în baza acestuia. Cardul european poate fi utilizat la toţi furnizorii de servicii medicale din sistemul de securitate socială din ţara de destinaţie, nu doar la spitalele publice.
Acordarea tratamentelor devenite necesare, în baza cardului european, pe durata deplasării asiguraţilor români în statele UE/SEE/Elveţia este gratuită doar dacă tratamentul acordat este gratuit pentru rezidenții tării respective. Tratamentele necesare se acordă în aceleaşi condiţii ca şi cele oferite asiguraţilor sistemului social de asigurări de sănătate din ţara de destinaţie. Dacă asiguratul din ţara de destinaţie plăteşte o contribuţie personală sau o coplată pentru spitalizare, atunci şi beneficiarul de card european aflat în ţara respectivă va achita din surse proprii aceeaşi sumă, fără ca aceasta să-i fie decontată ulterior de casa de asigurări de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.