Acasă Actualitate 163 de ani de când Mica Unire a făcut România măreaţă. Ceremonie...

163 de ani de când Mica Unire a făcut România măreaţă. Ceremonie pe val, la Slatina. Pe valul 5…

81

Şi la Slatina, oraş vizitat de Alexandru Ioan Cuza de trei ori, pe 24 ianuarie 2022, s-a organizat ceremonial dedicat sărbătoririi a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca „Mica Unire” – momentul care a marcat unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești.

Unirea îl are ca personaj central pe Alexandru Ioan Cuza și este marcată de alegerea sa ca domnitor al Principatelor la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Această pagină foarte importantă a istoriei României a fost marcată şi la Slatina. În stil pandemic.
La ora 11:30, care a fost 12:00, lângă statuia ce-l reprezintă pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, oficialităţile locale şi cetăţeni ai municipiului Slatina s-au adunat în cadrul unei ceremonii care a debutat cu intonarea imnului de stat, urmat de o slujbă religioasă şi o alocuţiune a prefectului judeţului Olt, Florin Homorean. Ceremonia a continuat cu depunerea de coroane de către reprezentanţii Consiliului Judeţean, Primăriei Slatina, cadrelor militare şi structurilor MAI. Urmată şi de o paradă militară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.