Acasă Actualitate Corabia. Variantă de ocolire cu lungime de peste 10 km

Corabia. Variantă de ocolire cu lungime de peste 10 km

61

O veste bună pentru locuitorii orașului Corabia! Proiectul inițiat de primarul Iulică Oane: „Varianta ocolitoare a orașului Corabia, județul Olt”, a fost propus la finanțare, în cadrul Programului Operațional Transport 2021- 2027, în axa 2, Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială. Lungime estimată – 10,8 km.
Cost estimat – 18, 5 milioane euro. Sursa de finanțare este reprezentată de fondurile externe nerambursabile!
„În cadrul Master Planului General de Transport al României, respectiv în cadrul Planului investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030 este propus la finanțare din cadrul Programului Operațional Transport POT 2021-2027, pe lângă proiectele majore de infrastructură, în axa 2 Îmbunătăţirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială, în cadrul județului Olt, următorul obiectiv de investiții:
– Varianta de ocolire Corabia – lungime estimată 10.8 km, cost estimat 18.5 mil. euro. Având în vedere necesitatea și utilitatea implicării instituțiitor și autorităţilor locale în implementarea proiectelor de infrastructură de transport, precum și faptul că în prezent se lucrează la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii la cadrul instituțional și financiar pentru perioada 2021-2027 vă rugam sa ne transmiteţi expresiile de interes ale dumneavoastră în vederea implementării la nivel local a acestui proiect.
Va reiterăm faptul că sursa de finanțare este reprezentată de fondurile externe nerambursabile și în vederea implementării de către instituția dumneavoastră la nivel local va fi nevole de o serie de măsuri de capacitate administrativă (echipă de proiect, înființare Asociaţie de Dezvoltare intercomunitară – ADI, acolo unde este cazul, ș.a), măsuri pentru care vă vom acorda tot sprijinul. Vă rugăm sa desemnaţi câte o persoana de contact din cadrul instituției dumneavoastră”, se arată într-un document trimis de la cabinetul ministrului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.