Acasă Actualitate Cu capul plin de alcool. Şoferii beţi la volan, luaţi în vizor...

Cu capul plin de alcool. Şoferii beţi la volan, luaţi în vizor de poliţişti

57

În ultimul weekend al lunii februarie a.c., poliţiştii olteni au desfăşurat activităţi specifice
pe drumurile din județul Olt pentru siguranța participanților la traficul rutier. Aceştia au găsit o serie de încălcări ale legii rutiere şi au acţionat în consecinţă. Iată care sunt cazurile prezentate de poliţişti în comunicatul de presă.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Corabia au depistat pe Drumul Comunal 124 un bărbat, de 52 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism prezentând o concentrație de 1,02 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat.

Pe raza comunei Pârșcoveni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș au depistat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan Pîrșcoveanu sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,05 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

La data de 27 februarie 2021, în jurul orei 23, polițiștii au depistat pe strada Piteștiului, din comuna Tufeni, un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat concentrație de 1,34 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Prof. Theodor Burcă, din municipiul Slatina, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,99 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

În aceste cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Potcoava au depistat pe strada Dorobanți, din comuna Tufeni, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,53 mg/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat deplasarea la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate probe biologice.

Polițiștii au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
La data de 28 februarie 2021, polițiștii din carul Poliției Orașului Corabia au depistat pe raza comunei Rusănești, un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 0,65 mg/Litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Articolul precedentACoR Olt, 26 februarie 2021 – Adunare Generală la Slatina. Preşedintele Gheorghe Tiutiu, reconfirmat
Articolul următorControl în piața agroalimentară din Osica de Sus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here