Acasă Actualitate O școală din Olt, șcenariu roșu!

O școală din Olt, șcenariu roșu!

268
     Potrivit unui comunicat de presă semnat pe prefectul județului Olt, Florin Homorean, astăzi, 14 septembrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat Hotărârea nr. 31/14.09.2020 cu privire la intrarea în scenariul 3 de funcționare a Școlii Gimnaziale Vădăstrița din comuna Vădăstrița, județul Olt, scenariu ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Măsura se aplică pe o perioadă de 7 zile. Decizia suspendării cursurilor a fost adoptată în urma confirmării, în data de 13.09.2020, a unui caz pozitiv din rândul cadrelor didactice.

În comunicatul respectiv se face precizarea că: „În urma anchetei epidemiologice desfășurată de către Direcția de Sănătate Publică Olt, un număr de 20 de cadre didactice au fost declarate contact direct, în urma participării la ședința Consiliului profesoral din data de 07.09.2020. Cadrele didactice în cauză se află în izolare la domiciliu”.

De asemenea, în același comunicat de presă este făcută mențiunea că: „La data prezentului comunicat, în județul Olt, rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 este sub limita de alertă de 3/1000 locuitori”.
Astfel, pe baza situației epidemiologice transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt și va aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte.
Articolul precedentInspectoratul de Jandarmi Olt oferă garanții pentru siguranța elevilor din județ!
Articolul următorVrăji și vrăjeli de la Ady Mădălin… Episodul 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here