Acasă Administrație Secretarul Consiliului Local Coteana face jocuri politice…

Secretarul Consiliului Local Coteana face jocuri politice…

1311
    La Coteana e greu să fie liniște. Ecourile alegerilor din iunie 2016, când rezultatul final al bătăliei pentru funcția de primar a depins doar de câteva voturi, se sting greu. Oamenii din administrația locală – Executiv și Legislativ, construiesc cu dificultate punți de comunicare. Din păcate, în disputa politică, normală dealtfel, atunci când se implică și persoane care prin statut sunt apolitice, generează tensiuni fără precedent…
Ședință în fața unei uși închise
Convocarea unei ședințe extraordinare, în data de 1 iulie 2019 este un episod trist al modului cum funcționari publici înțeleg să-și facă datoria. Secretarul Consiliului Local Coteana, Diana Anghelescu, nu a servit cauza de interes public ce-i definește postul. Lipsa sa de la ședință este explicată, neoficial, printr-un subit concediu de odihnă, luat, pare, chiar în ziua în cauză. Mai mult, printr-o delegare despre care nu știe nimeni, a sarcinilor specifice secretarului, în raport cu Consiliul Local Coteana, către o persoană neidentificată, s-a reușit blocarea unei ședințe, altfel structurată în limita legii.
Ce jocuri face secretarul de la Coteana…
Contează mai puțin persoana în sine, ci modul cum se încearcă blocarea unei ședințe, convocată legal de o treime din consilierii locali. Important este că proiectul oprit prin tertipuri procedurale vizează delegarea unui consilier local, drept viceprimar, pe perioada când viceprimarul comunei îndeplinește atribuții de primar.
Aici e nodul gordian de la Coteana și lipsa de înțelegere a celor ce încearcă să-l blocheze pe tânărul liberal, Ionuț Dima, în a deveni viceprimarul localității…

Aceste jocuri pot fi oprite prin implicarea corectă și nepartinică a Prefecturii Olt. Ar fi un gest de normalitate și o reparație justă, în raport cu jocurile care se încearcă la Coteana pentru a bloca voința mojorității actuale, legal constituită.
Așteptarea trebuie să aibă un termen scurt și rezonabil! Iar dreptatea, ca soluție propusă de Prefectura Olt, nu ar trebui să țină seama de interesele niciunui personaj interesat eminamente politic. Jocurile pe care le face secretarul de la Coteana, sau persoana împuternicită de acesta, pot fi stopate! Pentru normalitate și justiție administrativă.
Ședințele de consiliu local sunt o exprimare a democrației și nicidecum un mod de manifestare a unui lacăt bine fixat pe o ușă de consiliu local!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.