Acasă Actualitate Poliţia Locală, în acţiune!

Poliţia Locală, în acţiune!

209

Activitate intensă în săptămâna 05 – 11 martie 2018 a poliţiştilor locali, care nu i-au iertat pe cei care s-au abătut de la lege. În perioada menţionată, poliţiştii au aplicat 118 sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respectiv 83 sancțiuni contravenționale, segmentate astfel: 64 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare; cinci sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară; şapte sancțiuni contravenționale pentru acces interzis; şapte sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, respectiv lipsa autorizației speciale de transport;
În ceea ce priveşte nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, au fost aplicate, 11 sancțiuni contravenționale: o sancțiune aplicată pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obsecene, proferarea de injurii; o sancțiune aplicată pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă; cinci sancțiuni aplicate pentru tulburarea fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote, larmă, muzică la intensitate mare, fiind înregistrate sesizări din partea cetățenilor din municipiul Slatina respectiv, str. Cuza Vodă, str.Victoriei, Piata Gării, B-dul N. Titulescu; trei sancțiuni contravenționale aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice; o sanctiune contravențională aplicată pentru refuzul de a da relații pentru stabilirea identității sale și de a se legitima cu actul de identitate
Totodată, în baza prevederilor HCL nr.490/2014, au fost aplicate un număr de 24 sancțiuni contravenționale, respectiv: trei sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare; 14 sancțiuni aplicate pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente; şapte sancțiuni aplicate pentru desfășurarea de activități în domeniul colectării de fonduri fără de a deține autorizatie de funcționare emisă de primarul municipiului Slatina. Cuantumul total aplicat a fost de 32.035 lei.

„De asemenea, poliţiştii locali vor continua să acționeze și în această săptămână pentru depistarea conducătorilor auto care pătrund cu autovehiculele de mare tonaj în zone interzise din municipiul Slatina și în special, pe B-dul A. I. Cuza, zonă în care nu este permisă circulația autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone, existând restricții de tonaj, sancțiunea contravențională fiind cuprinsă între 9 și 20 puncte amendă, mai exact între 1305 și 2900 lei.
Poliția Locală Slatina, atrage din nou atenția conducătorilor auto că potrivit, art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă.
Concomitent cu acțiunile pe linie rutieră vor fi derulate, de către polițiștii locali cu atribuții privind ordinea publică, acțiuni care au ca scop atenționarea cetățenilor cu privire respectarea legislației în vigoare în domeniul protecției mediului, în special, la arderea deșeurilor vegetale sau de altă natură pe domeniul public sau privat al municipiului precum și în gospodăriile de pe raza municipiului, ținând cont de începerea campaniei de primăvară. Reamintim că amenda contravențională prevăzută în cuprinsul HCL nr.490/2014, pentru astfel de faptă, este cuprinsă între 400 și 900 lei.”, se arată în comunicatul de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here