Acasă Actualitate În țara lui Corcodel. Un jandarm de la Olt…

În țara lui Corcodel. Un jandarm de la Olt…

437
            În urmă cu două săptămâni, una dintre cele mai importante instituții de forță și ordine din România, Jandarmeria, a fost zguduită de un scandal nemaiîntâlnit. Unul din ofițerii superiori din Statul Major a fost luat pe sus de mascații de la DIICOT, reținut și ulterior arestat preventiv pentru cămătărie.

Corcodel, sub numele său de scenă, nu e singur la beci. Un alt coleg de-al său, complice în această acțiune mizerabilă, a fost înhățat sub aceleași acuzații, imediat ce revenea în țară, direct de pe aeroport.
În schimb, la Olt e… senzațional! Un comunicat de presă, remis de instituția județeană a jandarmeriei dă o veste extraordinară: un militar aflat în exercițiul misiunii a găsit un portofel pe care l-a returnat titularului. Textul e mai ceva ca o descriere a unei bătălii purtate pe frontul de la Mărășești. Ce nu înțeleg jandarmii cu atribuții în comunicare e că un astfel de gest nu are nimic înălțător în el. E, pur și simplu, unul de normalitate pe care îl fac mulți oameni ce nu vor publicitate și laude exagerate.
Cine știe: într-o zi, subofițerul vigilent, poate va fi și avansat. Decorat cu înalte distincții militare. Ca să fie povestea poveste până la capăt! Și toate astea se întâmplă în țara lui Corcodel de la Statul Major al Jandarmeriei Române…

Iată, pentru o lectură ușoară, textul plin de laudatio al purtătorului de cuvând al IJJ Olt, plus imaginea de rigoare, cu păgubașul mulțumind jandarmului… salvator:

„Miercuri, 16 august a.c., pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice, cu ocazia desfășurării manifestării religioase „Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Mănăstirea Brâncoveni, jandarmii olteni au găsit un portofel cu acte și carduri, al unei femei din municipiul Craiova, în vârstă de 73 de ani. Jandarmii au verificat, în prezența unui martor, conținutul portofelului și au reușit să contacteze persoana respectivă cu ajutorul unei cărți de vizită. Femeia a precizat faptul că plecase de la mănăstire și se afla în drum spre municipiul Craiova. Aceasta s-a prezentat pentru recuperarea portofelului și a precizat faptul că nu lipsesc documente sau bani. De asemenea aceasta şi-a dat seama că îi lipseşte portofelul, doar în momentul în care a fost contactată de către jandarmi și le-a mulțumit pentru profesionalismul, spiritul civic şi integritatea de care au dat dovadă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.