Din capul locului, o precizare necesară: există o bănuială, din partea autorului, că subiectul nu este ignorat. Însă, atâta timp cât nu se văd în piață rezultate ale muncii specifice, titlul acestor rânduri are o bază dată de buna-credință a autorului.
De două săptămâni, pe fondul disoluției autorității instituționale, la nivel de executiv, într-o colaborare ciudată cu legislativul local, dar și pe fondul unor tensiuni interumane mai vechi, la nivelul Primăriei Slatina are loc o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva Poliției Locale. La butoanele din față sunt Mihaela Stana, Leonid Moisiu, Mihai Idita și, din păcate, Cristian Bircea. Practic, împotriva acestei instituții se desfășoară o acțiune de distrugere a structurilor de stradă, cam singurele prezente în spațiul slătinean, acolo unde structura similară din cadrul Poliției Municipale e inexistentă.
Pe surse, știm că se urmărește decimarea Poliției Locale Slatina pentru ca, ulterior, în piață să apară o gardă de ordine publică, de tip privat, subordonată prin interpuși… E o ipoteză, dar nu de neluat în calcul. Mai mult, modul cum a fost elaborat și votat proiectul de hotărâre, acum câteva zile, prin care s-a decimat poliția locală, e dubios și are un ușor parfum ilegal. Dacă nu cumva pute de-a dreptul.
Detaliile acestei spețe sunt, în ansamblu, halucinante. Spre exemplu: dăm afară zece polițiști și angajăm șapte persoane la structura de sport. Așa scrie în noua organigramă! De neînțeles este de ce în fața acestui atentat concentrat, în formă continuată, împotriva relativei ordini de drept din Slatina, secțiunea siguranță publică, nu există o monitorizare atentă din partea structurilor specifice din cadrul prea puțin vizibilei instituții oltene a Seriviciului Român de Informații. Asta pe fondul situației generale administrative din Slatina. O supraveghere sub forma unui raport detaliat, fie el și de circuit intern, dar care să devină element într-un mecanism de blocare a acestei nebunii săvârșită în numele democrației și a statului de drept.
Repet: rândurile de mai sus sunt pornite de la premisa minimă potrivit căreia discreția este una din unitățile de măsură a activităților specifice din SRI! Însă, chiar și sub umbrela ei (n.n. a discreției) trebuie făcut ceva! Căci, potrivit statutului, SRI apără valorile fundamentale, iar una dintre aceste valori fundamentale, demnă de apărat la Slatina, este siguranța publică. O fi mult?