Acasă Actualitate 21 de comune din Olt, incluse într-un amplu program național de incluziune...

21 de comune din Olt, incluse într-un amplu program național de incluziune socială. Movileni, în prim-planul inițiativelor sociale

43

Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale a lansat un amplu proces de selecție pentru 2.000 de comune din România, în vederea implementării proiectului „Furnizare de servicii integrate în comunitățile rurale – facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de bază eficiente şi de calitate”. Printre localitățile selectate se numără și 21 de comune din județul Olt, inclusiv comuna Movileni, care se remarcă prin inițiative deja existente în sprijinul categoriilor vulnerabile.

Programul, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, are ca scop reducerea sărăciei și creșterea incluziunii sociale prin înființarea de echipe comunitare integrate. Aceste echipe vor reuni specialiști în asistență socială, sănătate și educație, care vor oferi soluții personalizate pentru fiecare beneficiar.

În județul Olt, comunele selectate pentru implementarea proiectului sunt: Gura Padinii, Cârlogani, Vişina, Obârşia, Colonești, Urzica, Dobrun, Găvăneşti, Brastavățu, Tia Mare, Osica de Jos, Curtişoara, Movileni, Brebeni, Pârşcoveni, Ipoteşti, Teslui, Icoana, Baldovineşti, Bobiceşti și Dobroteasa.

Comuna Movileni se află deja pe un drum activ în ceea ce privește protecția socială. Localitatea dispune de un cămin pentru bătrâni în satul Bacea, iar autoritățile locale au în plan construirea unor locuințe sociale pentru tineri, în cadrul unui proiect cu finanțare nerambursabilă.

„Am făcut tot ce am putut pentru bătrânii noștri, avem în satul Bacea un cămin pentru ei și ne preocupă viitorul tinerilor noștri. De aceea am accesat fonduri în cadrul unui proiect pentru construirea unor locuințe sociale pentru persoanele vulnerabile, cu precădere din rândul tinerilor. Suntem mereu în căutare de oportunități pentru atragerea de fonduri nerambursabile, iar pe protecție socială și educație acest nou proiect ne vine mănușă, în întâmpinarea preocupărilor noastre”, a declarat primarul comunei Movileni, Ion Sorin Toma.

Prin acest proiect național, autoritățile speră să creeze un model de bună practică în comunitățile rurale, în care nevoile celor mai vulnerabili membri ai societății să fie abordate cu profesionalism și empatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.