Acasă Eveniment Oltul sub cod portocaliu. Peste 100 pompieri, cu mijloace specifice de intervenție...

Oltul sub cod portocaliu. Peste 100 pompieri, cu mijloace specifice de intervenție în caz de inundații, se vor afla în dispozitiv

23

Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt a emis un comunicat de presă sâmbătă, 28 septembrie 2024, în contextul avertizărilor hidrometeorologice cod portocaliu, care vizează județul Olt, iar pentru protecția populației, au fost dispuse măsuri de suplimentare a forțelor și mijloacelor de intervenție, astfel încât intervențiile să fie asigurate rapid și eficient. Astfel, la nivelul județului Olt, peste 100 pompieri, cu mijloace specifice de intervenție în caz de inundații, se vor afla în dispozitiv. În cazul producerii unor evenimente deosebite, personalul poate fi suplimentat, în cel mai scurt timp, cu pompieri aflați în turele libere.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a fost convocat ieri în ședință extraordinară, fiind dispuse măsuri de monitorizare a situației la nivel județean, instituirea serviciului de permanență la nivelul tuturor primăriilor din județ, avertizarea populației din zonele cu risc de inundații și identificarea persoanelor vârstnice, cu dizabilități și care locuiesc singure, dar și identificarea și pregătirea spațiilor de cazare, în cazul evacuării preventive a acestora. La nivelul unităților administrativ-teritoriale, Comitele Locale pentru Situații de Urgență vor fi convocate în ședințe extraordinare, în urma cărora vor fi stabilite măsuri preventive și de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor implica Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență în evaluarea capacității de intervenție și răspuns la nivel local, de asemenea, se va verifica funcționalitatea sistemelor de avertizare și alarmare a populației”, se arată în comunicatul ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.