Acasă Cultură Muzeul Județean Olt. Nou proiect pentru publicul larg – atelier de batere...

Muzeul Județean Olt. Nou proiect pentru publicul larg – atelier de batere de monedă

58

Muzeul Județean Olt vine în întâmpinarea necesităților vizitatorilor cu o propunere inedită, un atelier de batere de monedă.
În această perioadă se lucrează la realizarea unor ștanțe/matrițe monetare cu care se vor bate replici după monede descoperite pe teritoriul județului Olt. Acest proiect va debuta în cadrul festivalului de reconstituire istorică Romula Fest, care se va desfășura la Reșca, comuna Dobrosloveni. Apoi, pentru o perioadă destul de lungă, vizitatorii muzeului vor putea face o incursiune în lumea numismaticii, contribuind la realizarea de replici după monede antice. O parte dintre aceste replici ale monedelor vor rămâne în muzeu, iar altele vor intra în posesia celor care le realizează.

 

„Muzeul Județean Olt propune publicului larg un nou proiect, care sperăm să fie cel puțin la fel de interesant precum cele realizate până în prezent. Specialiștii muzeului vin în întâmpinarea necesităților vizitatorilor cu o propunere inedită pentru muzeul nostru – un atelier de batere de monedă. În această perioadă se lucrează la realizarea unor ștanțe/matrițe monetare cu care se vor bate replici după monede descoperite pe teritoriul județului Olt. Acest proiect va debuta în cadrul festivalului de reconstituire istorică Romula Fest, care se va desfășura la Reșca, com. Dobrosloveni, jud. Olt. Apoi, pentru o perioadă destul de lungă, vizitatorii muzeului vor putea face o incursiune în lumea numismaticii, contribuind la realizarea de replici după monede antice. O parte dintre aceste replici ale monedelor vor rămâne în muzeu, iar altele vor intra în posesia celor care le realizează. Vă invităm să urmăriți în continuare pagina de Facebook a muzeului pentru a fi conectați la noutățile pe care vi le propunem”, transmite Muzeul Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.