Acasă Editorial Victoria lui Oprescu la Consiliul Județean…

Victoria lui Oprescu la Consiliul Județean…

84

… a fost o miză legată doar de scor, de modul cum votul politic va respecta/arăta spre ce partid politic merge majoritatea de la Olt.
Votat de peste o sută de mii de olteni, legitimat la de patru ori distanță de următorul clasat, Marius Oprescu este în fața unei rutine, dacă ne raportăm la reinvestirea sa în funcție, unde spre octombrie, atunci când va fi încheiat mandatul în curs.
A venit în politică, în PSD, în cea mai complicată perioadă a stângii oltene, atunci când, unii pe ascuns, alții la vedere, își potriveau ceasul cu cuc după Orientul lui Darius Vîlcov. Lovit sistematic în temelie, la sufletul primarilor în funcție, PSD devenise nefrecventabil. În dauna unui PDL aflat pe val…

A început de jos, într-o echipă rămasă în PSD, fie din nostalgie, fie din inerție. A înțeles potențialul imens al stângii de la Olt și a investit timp și încredere.
A lucrat în echipă atât cu Ion Toma, cât și cu Paul Stănescu.
Suficient ca om de echipă, întotdeauna pragmatic, a abandonat ideea politicii făcute exclusiv pe sentimentul maselor, a urcat atent treaptă cu treaptă.
A venit la Consiliul Județean întâi ca vicepreședinte, astăzi reconfirmat a treia oară președinte…
Un bun cunoscător al județului, cu un potențial imens de scouter (termen împrumutat din fotbal) a pariat și pe transferul lui Vîlcov la PSD.
A câștigat, înțelegând că partidul poate oferi pentru fiecare. După poziție, după anvergură, dar și în funcție de conjunctură.

Preia, în ianuarie 2020, pașnic funcția de președinte la PSD Olt. Construiește relații interumane cu primarii PSD, dar și cu ceilalți… potențiali care devin, pe parcurs, membri voluntari în echipa ce avea să devină cea mai puternică din țară!
Nu a lăsat nimic la întâmplare, nu a cedat la impulsul de moment de a spune „nu” atunci când alții ar fi făcut-o. Iar celor ce le-a spus „da” nu a uitat că după o promisiune trebuie să vină și confirmarea faptică…

Pentru a înțelege de ce Oltul de astăzi, vorbind de cele mai mari investiții în infrastructură, chiar și în cele mai îndepărtate comunități, explicația trebuie căutată și la Consiliul Județean. Condus de Marius Oprescu.
Și, pentru a înțelege victoria PSD la Olt, nu numai în componenta politică, decupați-l pe Marius Oprescu din schema de lucru a mecanismului social-democrat.
Lângă cei 14 primari de la PNL mai puteți pune măcar încă atâția, deși merg mult mai mulți, ce nu ar fi candidat/câștigat din partea PSD.
Și, în acest caz, Oltul puternic, ar fi fost doar un raport de caz trecut, nicidecum o stare la prezent.

De aici încolo, cu un peisaj politic schimbat prin fisura de la Slatina, începe o altă provocare pentru președintele PSD Olt. Una căreia trebuie să-i găsească soluții din mers. Cu o nouă abordare în resursa umană. Schimb de generații sau de ierarhie pe scara valorilor interne. Doar câteva din provocările momentului…

1 COMENTARIU

  1. Felicitari si mult succes, dle presedinte!
    Votul a peste 100.000 de cetateni inseamna respect dar si obligatii!
    Sunt convins ca veti gasi toate caile legale pentru ca, in noul mandat, sa indepliniti toate promisiunile publice facute cetatenilor mun. Slatina si ai judetului Olt.
    Aveti echipa, aveti valoare!
    Urmarim cu atentie implicarea si rezultatele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.