Acasă Actualitate Vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, faţă în faţă cu premierul Ciucă

Vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, faţă în faţă cu premierul Ciucă

65

La Palatul Victoria a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Traseu Eurovelo 6 Mehedinți, Dolj, Olt”,. Printre beneficiarii proiectului s-a aflat şi reprezentantul judeţului Olt, vicepreşeintele Consiliului Judeţean Olt, Ionuţ Ivan. La evenimnent au fost prezenţi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila şi premierul Nicolae Ciucă.
Proiectul semnat astăzi, finanțat în cadrul PNRR, are o valoare de peste 29,3 milioane euro.

În cadrul acestui obiectiv de dezvoltare se urmărește amenajarea, pe o distanță de 356 de km a unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, traseu care pornește din Drobeta-Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării.
Din cei 356 de km, 52 de km de piste de biciclete, pe malul Dunării, vor fi realizați în județul nostru, localitățile străbătute de acest traseu fiind: Corabia, Ianca, Grojdibodu, GuraPadinii, Orlea și Gârcov.
Realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, şi Consiliul Județean Mehedinți, proiectul a fost aprobat în cadrul PNRR, Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.
„Vă reamintim că proiectul a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării, de către experții Ministerului Dezvoltării, a propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.
general al Componentei 11 – Turism și cultură, din cadrul PNRR, îl reprezintă creșterea coeziunii sociale, economice și teritoriale și creare de noi locuri de muncă în special în mediu rural, prin:
1) Promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate prin dezvoltarea unei rețele de Organizații Regionale de Management al Destinațiilor (OMD) și sprijinirea investițiilor locale în turism;
2) Sprijinirea mobilității durabile prin crearea unei rețele naționale velo, care să includă rute EuroVelo;
3) Reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari”, spun reprezentanţii PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.